Несподівано, але факт: у чому потрібно замочити хліб, щоб котлети вийшли соковитими та повітряними

Этот материал также доступен на русском языке

Котлеты
Так склалося, що при приготуванні котлет багато господинь додають у фарш хліб, який вимочують у молоці або воді. Але є прийом, який допоможе зробити котлети ще смачнішими.

Сучасні кулінари не рекомендують вимочувати хліб для котлет у молоці. Тому що молоко та м’ясо не дружать між собою, тобто продукти не поєднуються. І замість соковитих та м’яких котлет можна отримати жорсткі.

Вам буде цікаво: Готуємо смачно: котлети з курячих сердечок – простий та бюджетний рецепт, а смак ресторанного делікатесу

Також традиційно господині замочують хліб для котлет у воді, такий прийом допомагає зробити котлети соковитими, але якщо замінити воду на чорний чай, то вас вони точно здивують.

Чай можна трохи підсолодити, щоб додати нотку пікантності в котлети. До речі, саме цукор допомагає зробити котлети рум’яними під час смаження або запікання.

Звичайно, краще не переборщити із цукром, щоб остаточно не перебити смак котлет. Достатньо на 500 г фаршу додати 1 неповну чайну ложку цукру. Цукор можна відправити в чай, в якому ви вимочуватимете хліб або ж додати безпосередньо в сам фарш.

Скільки хліба додати у фарш

Найкраще брати білий хліб. На думку досвідчених господарок, на 500 г фаршу достатньо взяти 100-125 г хліба.

Якщо хліб у котлетах вам не подобається, то можете замінити його на сиру картоплю. Результат вам також сподобається.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?