Запечений м’ясний рулет з лаваша – ідеальна страва на кожен день

Этот материал также доступен на русском языке

рулет
М'ясний рулет з лаваша - проста і апетитна страва, яку можна подати як гарячою, так і холодною. Завдяки соковитій м'ясній начинці, сиру та соусу, він виходить ситним та ароматним.

Ключові тези:

  • М’ясний рулет з лаваша – це швидка, ситна та універсальна страва, що підходить як для обіду, так і для перекушування.
  • Готується просто: основа – тонкий лаваш, начинка – обсмажений фарш з овочами, сиром та ніжним соусом зі сметани та майонезу.
  • Страву легко адаптувати — можна зробити дієтичнішою, замінивши майонез на йогурт або прибравши його зовсім.

М’ясний рулет із лаваша

М’ясний рулет з лаваша готується швидко, виходить соковитим та смачним. Його можна подавати як гарячим, так і холодним.

Інгредієнти

  • Тонкий лаваш – 1–1,5 великого листа,
  • фарш (свинячий або змішаний) – 500 г,
  • сир твердий – 150 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • помідор – 1 шт.,
  • сметана – 200 г,
  • майонез – 150 г, з
  • елень – 0,5 пучка,
  • сіль, перець – за смаком,
  • рослинна олія – 2 столові ложки.

Приготування

  1. Начинка. Цибулю дрібно наріжте і злегка обсмажте на олії. Додати фарш, готувати близько 10 хвилин до розсипчастості. Посоліть, поперчіть, остудіть.
  2. Підготовка овочів та сиру. Зелень наріжте, сир натріть, з помідора зніміть шкірку і наріжте його тонкими скибочками.
  3. Соус. Сметану змішайте з майонезом.
  4. Складання рулету. Лаваш розгорніть. З одного краю, відступаючи трохи від боків, викладіть фарш. Зверху розкладіть скибочки помідора, намажте частину соусу, посипте сиром та зеленню. Акуратно згорніть лаваш рулетом.
  5. Випічка. Перекладіть рулет на деко або у форму, змастіть рештою соусу. Запікайте 20-25 хвилин при 170-180°С.

***

Щоб рулет був менш калорійним, майонез можна замінити на йогурт або взяти тільки сметану.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?