Ключові тези:
- М’ясний рулет з лаваша – це швидка, ситна та універсальна страва, що підходить як для обіду, так і для перекушування.
- Готується просто: основа – тонкий лаваш, начинка – обсмажений фарш з овочами, сиром та ніжним соусом зі сметани та майонезу.
- Страву легко адаптувати — можна зробити дієтичнішою, замінивши майонез на йогурт або прибравши його зовсім.
М’ясний рулет із лаваша
М’ясний рулет з лаваша готується швидко, виходить соковитим та смачним. Його можна подавати як гарячим, так і холодним.
Інгредієнти
- Тонкий лаваш – 1–1,5 великого листа,
- фарш (свинячий або змішаний) – 500 г,
- сир твердий – 150 г,
- цибуля – 1 шт.,
- помідор – 1 шт.,
- сметана – 200 г,
- майонез – 150 г, з
- елень – 0,5 пучка,
- сіль, перець – за смаком,
- рослинна олія – 2 столові ложки.
Приготування
- Начинка. Цибулю дрібно наріжте і злегка обсмажте на олії. Додати фарш, готувати близько 10 хвилин до розсипчастості. Посоліть, поперчіть, остудіть.
- Підготовка овочів та сиру. Зелень наріжте, сир натріть, з помідора зніміть шкірку і наріжте його тонкими скибочками.
- Соус. Сметану змішайте з майонезом.
- Складання рулету. Лаваш розгорніть. З одного краю, відступаючи трохи від боків, викладіть фарш. Зверху розкладіть скибочки помідора, намажте частину соусу, посипте сиром та зеленню. Акуратно згорніть лаваш рулетом.
- Випічка. Перекладіть рулет на деко або у форму, змастіть рештою соусу. Запікайте 20-25 хвилин при 170-180°С.
***
Щоб рулет був менш калорійним, майонез можна замінити на йогурт або взяти тільки сметану.
Вас також можуть зацікавити новини: