Експерти пояснили, що псує смак і аромат шоколаду та як його правильно зберігати

Этот материал также доступен на русском языке

шоколад
Холодильник не підходить для зберігання шоколаду. Там він швидко втрачає свій смак і покривається білим нальотом.

Ключові тези

  • Шоколад не варто зберігати у холодильнику — це псує його смак і текстуру.
  • Найкраща температура для зберігання солодощів — від 18 до 21°C у темному та сухому місці.
  • Важливо уникати тепла, вологи й різких запахів, а відкритий шоколад щільно загортати у фольгу чи упаковку.

Любителі шоколаду часто припускаються помилки, кладучи плитки у холодильник. Такий спосіб зберігання шкодить його смаку і змінює текстуру, попереджають фахівці з Wheeldon Brothers, пише Express.

Раніше ми повідомляли, як знайти справжній «безцукровий» батончик.

Як правильно зберігати шоколад

Експерти радять тримати шоколад у прохолодному, темному місці при температурі від 18 до 21°C. Саме в таких умовах какао повністю розкриває смакові якості, зберігаючи насиченість і гладку консистенцію.

А от надмірне тепло та холод призводить до танення чи появи характерного білого нальоту. Шкодять шоколаду й сильні запахи, які проникають у солодощі, змінюючи їхній аромат і посмак.

Чому не варто класти шоколад у холодильник

Блогерка Урсула з Sweet Tooth Candy пояснила, що у холодильнику відбувається конденсація, а волога взаємодіє з шоколадом, руйнуючи його структуру. “Олія та вода не кращі друзі”, — наголосила вона.

Додаткові поради зі зберігання шоколаду

Щоб уникнути псування, відкриту плитку потрібно щільно загорнути у фольгу або залишити в оригінальній упаковці. Це захистить шоколад від вологи та повітря, що погіршують його смак і текстуру.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?