Чим відрізняється Матіас від звичайного оселедця: просте пояснення, у чому різниця

Этот материал также доступен на русском языке

сельдь
Ніжний смак, відсутність кісток та мінімум солі – все це Матіас. Чому він такий популярний і чим відрізняється від звичайного оселедця?

Ключові тези

  • Матіас – це молодий норвезький оселедець, виловлений у певний сезон (травень-липень) до статевої зрілості.
  • Основні відмінності Матіаса від звичайного оселедця – у способі засолювання, м’якому смаку, високій жирності та відсутності кісток.
  • Матіас – не сорт риби, а спосіб її приготування, що дає делікатесний продукт з підвищеним вмістом Омега-3 та вітаміну D.

Чим відрізняється Матіас від звичайного оселедця: розбираємося в деталях

Напевно ви не раз помічали на полицях магазинів оселедець з написом “Матіас” – він відрізняється м’яким смаком, ніжним м’ясом і, як правило, дорожче звичайного солоного оселедця. Але мало хто знає, що за цим смаком стоїть ціла історія та особлива технологія приготування.

Матіас – це не сорт риби, а спосіб обробки оселедця. Основна відмінність – у віці риби, способі засолювання та смакових характеристиках. Як сировина використовується молодий норвезький оселедець, який ще не встиг досягти статевої зрілості. Саме тому в неї немає ікри та молок, а м’ясо – особливо ніжне та жирне, із вмістом жиру понад 16%.

Особливість – у приготуванні

Крім того, для приготування Матіасу використовується м’який маринад з мінімальною кількістю солі та великою кількістю спецій. На відміну від традиційного оселедця, який часто маринують з оцтом, олією чи гірчицею, Матіас зберігає більш натуральний та делікатний смак.

Не менш важлива і сезонність: вилов відбувається строго в період з кінця травня до середини липня. Саме в цей час риба має найкращі смакові якості. І, нарешті, у Матіаса видаляються всі кістки, що робить його особливо зручним для вживання.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?