Ключові тези:
Часом на поверхні меду з’являється піна, що може викликати занепокоєння в багатьох. Та чи справді це небезпечно – розповідаємо.
Раніше ми розповідали про чотири отруйні продукти, які ми їмо щодня.
Біла піна або тонкий наліт на поверхні меду є цілком природним явищем: натуральна глюкоза кристалізується на поверхні й взаємодіє із залишками пилку, воску і ферментів, які присутні у сирому, необробленому меді.
Окрім цього, причиною утворення піни можуть бути перепади температури, особливо, якщо зберігати мед у прохолодному місці.
Наявність піни на поверхні меду в жодному разі не вказує на погіршення його якості – навпаки, це свідчить про натуральність продукту:
Що робити з піною на поверхні меду, споживач може вирішити сам, спираючись на свої харчові вподобання, адже небезпеки для організму вона не несе.
Піна на поверхні меду має солодкуватий смак, схожий на смак натуральних цукерок. Але якщо вам це не до вподоби, можете просто її зняти й не їсти.
Джерело: Майстерня ідей
Вас також можуть зацікавити новини:
А Україні закінчується період переходу на електронні трудові книжки. Та хто відповідає за їхнє оцифрування…
Україна зараз переживає не найкращі часи. Чимало гуманітарних українських та закордонних благодійних проєктів призупинили свою…
Кабмін ухвалив постанову №774, яка визначає підвищення мінімальної та максимальної пенсії на 2026–2028 роки. Дізнайтесь,…
Українська блогерка Русалочка XLотримала штраф у розмірі 4,8 млн грн від Державного агентства з контролю…
Мобільний зв’язок є невід’ємною частиною сучасного життя, тому витрати на нього доводиться планувати завчасно. Пенсіонери,…
Батьки школярів нерідко стикаються з проханнями здавати кошти "на потреби класу". Це викликає обурення та…