Ключові тези:
Часом на поверхні меду з’являється піна, що може викликати занепокоєння в багатьох. Та чи справді це небезпечно – розповідаємо.
Раніше ми розповідали про чотири отруйні продукти, які ми їмо щодня.
Біла піна або тонкий наліт на поверхні меду є цілком природним явищем: натуральна глюкоза кристалізується на поверхні й взаємодіє із залишками пилку, воску і ферментів, які присутні у сирому, необробленому меді.
Окрім цього, причиною утворення піни можуть бути перепади температури, особливо, якщо зберігати мед у прохолодному місці.
Наявність піни на поверхні меду в жодному разі не вказує на погіршення його якості – навпаки, це свідчить про натуральність продукту:
Що робити з піною на поверхні меду, споживач може вирішити сам, спираючись на свої харчові вподобання, адже небезпеки для організму вона не несе.
Піна на поверхні меду має солодкуватий смак, схожий на смак натуральних цукерок. Але якщо вам це не до вподоби, можете просто її зняти й не їсти.
Джерело: Майстерня ідей
Вас також можуть зацікавити новини:
Плов узбецькою — це не просто їжа, а цілий ритуал. Поки м'ясо рум'яниться, морква золотиться,…
Чимало українців стикаються з тим, що держоргани не приймають документи, видані за кордоном, без спеціального…
Як розрахувати розмір субсидії? Сума державної допомоги залежить не від фактичних видатків, а від встановлених…
Питання пенсійного забезпечення військовослужбовців регулюється Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби,…
Серед усіх сучасних технологій, що застосовуються у стоматологічній практиці, найбільш популярна та затребувана – імплантація…
NOAA прогнозує стабільне магнітне поле на 25–26 жовтня. Сонце “віддихає” — геомагнітна активність на зеленій…