Східний десерт за лічені хвилини: чак-чак із медом і горіхами

Этот материал также доступен на русском языке

Усього кілька простих інгредієнтів — і на столі з’являється східний десерт, від якого неможливо відірватися!

Чак-чак — це хрусткі золотисті шматочки тіста, щедро политі медом і посипані горіхами. Приготувати його вдома простіше, ніж здається. Переконайтеся в цьому за допомогою простого рецепту.

Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший шоколадний торт без випікання із заварним кремом.

Інгредієнти

  • борошно – 250 г
  • окріп – 125 г
  • рослинна олія – 3 ст. ложки
  • сіль –0,5 ст. ложки
  • соняшникова олія для фритюру
  • мед – 50 г
  • горіхи – пачка

Приготування

  1. Просійте борошно і додайте сіль.
  2. Змішайте окріп і соняшникову олію.
  3. Усе разом перемішайте спочатку ложкою, а потім викладіть на поверхню й добре вимісіть до гладкості.
  4. Покладіть тісто в пакет і залиште на 15–20 хвилин.
  5. Розкачайте тоненько, наріжте довільної форми (наприклад, соломкою).
  6. У киплячій олії на середньому вогні порційно обсмажте хрустики до золотистої скоринки.
  7. Викладіть на серветки, щоб увібралося зайве масло.
  8. Подрібніть упаковку волоських горіхів.
  9. У миску з хрустиками та горіхами влийте 50 мл меду, накрийте дошкою й добре струсіть, щоб усе перемішалося.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?