Чак-чак — це хрусткі золотисті шматочки тіста, щедро политі медом і посипані горіхами. Приготувати його вдома простіше, ніж здається. Переконайтеся в цьому за допомогою простого рецепту.
Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший шоколадний торт без випікання із заварним кремом.
Інгредієнти
- борошно – 250 г
- окріп – 125 г
- рослинна олія – 3 ст. ложки
- сіль –0,5 ст. ложки
- соняшникова олія для фритюру
- мед – 50 г
- горіхи – пачка
Приготування
- Просійте борошно і додайте сіль.
- Змішайте окріп і соняшникову олію.
- Усе разом перемішайте спочатку ложкою, а потім викладіть на поверхню й добре вимісіть до гладкості.
- Покладіть тісто в пакет і залиште на 15–20 хвилин.
- Розкачайте тоненько, наріжте довільної форми (наприклад, соломкою).
- У киплячій олії на середньому вогні порційно обсмажте хрустики до золотистої скоринки.
- Викладіть на серветки, щоб увібралося зайве масло.
- Подрібніть упаковку волоських горіхів.
- У миску з хрустиками та горіхами влийте 50 мл меду, накрийте дошкою й добре струсіть, щоб усе перемішалося.
Вас також можуть зацікавити новини: