Якщо не хочеться возитися з випіканням і складним рецептом, варто спробувати “Наполеон” у порційному форматі. Він простий у приготуванні, але не поступається смаком класичному торту. Переконайтеся в цьому самі!
Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший шоколадний торт без випікання із заварним кремом.
Інгредієнти
- печиво “Вушка” — 200 г;
Для заварного крема:
- молоко — 500 мл
- яйце — 1 шт.
- цукор — 120 г
- борошно — 50 г (2 ст. л)
- ванільний цукор — 8 г
- вершкове масло — 100 г
Приготування
- Молоко влийте в каструлю й поставте її на вогонь.
- Яйця збийте з цукром та ванільним цукром.
- Додайте борошно, перемішайте до однорідної консистенції.
- Додайте суміш до молока, що майже закипіло.
- Постійно помішуйте, а згодом зменште вогонь до нижче середнього.
- Коли крем почине булькати, зменште вогонь до мінімального та ще проваріть його ще пів хвилини, постійно перемішуючи.
- Додайте вершкове масло, перемішайте та залиште охолоджуватися.
- Печиво подрібніть за допомогою качалки.
- У склянку викладіть одну столову ложку крему, потім ложку крихти. Повторюйте це, поки не закінчаться продукти.
- Залите десерт на годину.
Вас також можуть зацікавити новини: