Пишний пиріг з персиками на дріжджовому картопляному тесті – такого ви не куштували

Этот материал также доступен на русском языке

пирог с персиками
Цей дріжджовий пиріг з персиками відрізняється особливою м'якістю завдяки картопляному тісту.

Ключові тези:

  • Картопля в тісті робить пиріг особливо м’яким та повітряним, зберігаючи при цьому щільну структуру.
  • Соковиті персики та мигдальні пелюстки додають пирога аромату і яскравого смаку, роблячи його універсальним — смачним і теплим, і холодним.
  • Вдале поєднання простих інгредієнтів робить цей дріжджовий пиріг чудовим вибором для домашньої випічки.

Дріжджовий пиріг із картопляного тіста з персиками

Тісто з додаванням відвареної картоплі виходить м’яким та пишним, а часточки персиків роблять пиріг соковитим і ароматним. Такий пиріг смакує і теплим, і остиглим.

Інгредієнти

Картопля – 200 г (2 шт. середніх бульб), борошно – 250 г (близько 2 склянок), молоко – 60 мл, олія – 60 мл + 30 мл для змащування, жовток яйця – 2 шт. (1 в тісто, 1 для змащування), сухі дріжджі – 5-6 г, цукор – 40 г (або за смаком) для начинки + трохи в тісто, сіль – дрібка, персики – 650 г, крохмаль – 30 г, ванільний цукор – 10 г (за бажанням), мигдальні пелюстки – жменя (за бажанням).

Приготування

  1. Відваріть картоплю в мундирі, остудіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.

  2. Змішайте борошно, дріжджі, дрібку солі та цукру. Додайте картоплю, молоко, олію та жовток. Замісіть м’яке тісто і залиште на 10–15 хвилин.

  3. Викладіть тісто у форму, зробіть бортики. Посипте тісто крохмалем.

  4. Частки персиків перемішайте з цукром, ванільним цукром та крохмалем. Викладіть начинку на тісто.

  5. Залиште пиріг під плівкою на 30 хвилин, щоб підійшов.

  6. Змастіть верх сумішшю жовтка та олії, посипте мигдальними пелюстками.

  7. Випікайте при 200°С близько 40 хвилин до золотистої скоринки.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні