Відтворіть смак улюблених ласощів із шкільних років прямо на власній кухні. Щоб приготувати ті самі солодкі булочки, достатньо кількох простих інгредієнтів і зовсім трохи часу. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший шоколадний торт без випікання із заварним кремом.
Інгредієнти
- яйця – 4 шт.
- молоко – 500 мл
- вершкове масло – 150 г
- рослинна олія – 50 мл
- цукор – 350 г (можна менше, якщо любите несолодкі)
- сіль – щіпка
- родзинки – 150 г
- дріжджі свіжі – 60 г
Приготування
- Молоко підігрійте та налийте в миску. Додайте дріжджі та одну столову ложку цукру.
- Добре перемішайте, накрийте плівкою та залиште до підняття пінної шапки, приблизно 15 хвилин.
- Додайте три яйця, одне залиште для змащення булочок. Збивайте далі. Я використовую міксер. Додайте цукор та ванілін і збивайте до повного розчинення цукру.
- Влийте розтоплене тепле вершкове масло та рослинну олію, додайте сіль. Збийте все протягом п’яти хвилин.
- Запарте родзинки на п’ять хвилин.
- Поступово всипте просіяне борошно і замісіть м’яке тісто, яке не липнутиме до рук. Вимішуйте добре протягом десяти хвилин.
- Наприкінці, коли тісто вже добре замішане, додайте родзинки. Відкиньте їх на серветку і накрийте зверху іншою серветкою, щоб просушити.
- Накрийте тісто плівкою та укутайте на одну годину. Через годину перекладіть тісто на посипаний борошном стіл і наріжте на порційні шматочки, приблизно по 100 г кожен.
- Скрутіть круглі булочки і викладіть на деко, застелене пергаментом.
- Накрийте булочки рушником і залиште ще на 40–45 хвилин.
- Змастіть булочки яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: