Оригінальні ідеї для домашніх консервів: що дасть заготівлі неповторний смак

Этот материал также доступен на русском языке

банки для консервации
Що додасть заготівлі родзинку? Виявляється, все просто: додайте у звичні рецепти трохи фруктів і вони перетворять звичайні консерви на справжній делікатес.

Ключові тези:

  • Фрукти в заготовках – це простий спосіб зробити смак звичних консервів цікавішим і незвичайним.
  • Яблучний та виноградний сік замість традиційного маринаду надають овочам легкої насолоди, кислинки та оригінального аромату.
  • Несподівані поєднання (наприклад, огірки в яблучному соку або томати у виноградному) надають заготовкам «родзинку» та роблять їх справжніми відкриттями гастрономів.

Що додасть заготовці особливинки?

Незвичайні добавки змінюють смак звичних консервів. Спробуйте додати фрукти до заготовок – і звичні консерви заграють новими смаками.

Огірки у яблучному соку

Дрібні огірочки вимийте, покладіть у банки з парасольками кропу, часником та листям хрону. Залийте гарячим яблучним соком (без цукру), додайте 1 чайну ложку солі на літр соку. Простерилізуйте 10 хвилин, закатайте. Огірки будуть хрусткими і з легким солодким присмаком.

Кабачкова ікра з яблуками

1 кг кабачків і 300 г яблук очистіть, наріжте і тушкуйте з 200 г моркви та 200 г цибулі до м’якості. Подрібніть блендером, додайте 50 мл олії, сіль, перець за смаком. Прогрійте 5 хвилин, розкладіть по банках і закатайте. Яблука надають ікрі свіжого смаку і легкої кислинки.

Томати у виноградному соку

У чисті банки складіть невеликі помідори. Залийте гарячим виноградним соком, додавши на кожен літр 1 чайну ложку солі та 1 чайну ложку цукру. Простерилізуйте 10-12 хвилин, закатайте. Виходить незвичайний маринад із фруктовим ароматом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні