Ключові тези:
- Фрукти в заготовках – це простий спосіб зробити смак звичних консервів цікавішим і незвичайним.
- Яблучний та виноградний сік замість традиційного маринаду надають овочам легкої насолоди, кислинки та оригінального аромату.
- Несподівані поєднання (наприклад, огірки в яблучному соку або томати у виноградному) надають заготовкам «родзинку» та роблять їх справжніми відкриттями гастрономів.
Що додасть заготовці особливинки?
Незвичайні добавки змінюють смак звичних консервів. Спробуйте додати фрукти до заготовок – і звичні консерви заграють новими смаками.
Огірки у яблучному соку
Дрібні огірочки вимийте, покладіть у банки з парасольками кропу, часником та листям хрону. Залийте гарячим яблучним соком (без цукру), додайте 1 чайну ложку солі на літр соку. Простерилізуйте 10 хвилин, закатайте. Огірки будуть хрусткими і з легким солодким присмаком.
Кабачкова ікра з яблуками
1 кг кабачків і 300 г яблук очистіть, наріжте і тушкуйте з 200 г моркви та 200 г цибулі до м’якості. Подрібніть блендером, додайте 50 мл олії, сіль, перець за смаком. Прогрійте 5 хвилин, розкладіть по банках і закатайте. Яблука надають ікрі свіжого смаку і легкої кислинки.
Томати у виноградному соку
У чисті банки складіть невеликі помідори. Залийте гарячим виноградним соком, додавши на кожен літр 1 чайну ложку солі та 1 чайну ложку цукру. Простерилізуйте 10-12 хвилин, закатайте. Виходить незвичайний маринад із фруктовим ароматом.
Вас також можуть зацікавити новини: