Це справжня шоколадна насолода в кожному шматочку! Ніжний, повітряний і неймовірно смачний десерт оцінять і родина, і гості. А головне – він готується дуже просто та швидко. І навіть духовка не потрібна!
Раніше ми розповідали, як приготувати “Медовик” на сковороді.
Інгредієнти
- молоко – 500 мл
- яйце – 2 шт.
- борошно – 50 г
- цукор – 180-200 г
- вершкове масло 82,5% – 100 г
- ванілін – за смаком
- печиво шоколадне – 2 пачки
- шоколад – 1 плитка
- олія рослинна – 2-3 ст. ложки
Приготування
- Готуємо заварний крем. Яйця збиваємо з цукром.
- Поступово додаємо молоко, постійно помішуючи.
- Додаємо борошно і ванілін.
- Ставимо на маленький вогонь, додаємо вершкове масло, помішуємо до розчинення. Постійно помішуємо, доки крем не стане густим й не почне закипати. Залишаємо крем охолоджуватися.
- Складаємо торт у формі, виклавши печиво, як “корж”, і поливши його кремом. Так робимо кілька шарів.
- На водяній бані розтоплюємо шоколад й додаємо туди рослинну олію, постійно помішуючи. Заливаємо наш торт.
- Залишаємо торт охолонути.
Вас також можуть зацікавити новини: