Баклажани можуть стати чудовою альтернативою м’ясу – особливо в гарячих стравах. Пропонуємо рецепт овочевого гуляшу, який здивує неймовірним смаком – добавку проситимуть усі, хто його спробує.
Раніше ми розповідали, як приготувати ніжні баклажанні рулетики з м’ясною начинкою та томатним соусом.
Інгредієнти
- баклажани – 2 шт. (середнього розміру)
- оливкова олія – 2 ст. ложки
- сіль – 1 чайна ложка
- чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки
- паприка – 0,5 чайної ложки
- чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки
- часник у порошку – чверть чайної ложки
- цибуля в порошку – чверть чайної ложки
- свіжа зелень для подачі – за бажанням
Приготування
- Нарізаємо баклажани вздовж на скибочки товщиною близько 1 см. Посипаємо скибочки сіллю з обох боків та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб забрати гіркоту.
- Промиваємо баклажани під проточною водою та ретельно обсушуємо паперовими рушниками.
- Готуємо маринад: у невеликій мисці змішуємо оливкову олію, чорний мелений перець, паприку, часник та цибулевий порошок.
- Змащуємо скибочки баклажанів маринадом з обох боків. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.
- Розігріваємо сковороду на середньому вогні, викладаємо на неї баклажани та смажимо з обох боків до золотистої скоринки та м’якості (приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку).
- Подаємо смажені баклажани гарячими, прикрасивши свіжою зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини: