На смак, як справжнє м’ясо: готуємо найсмачніший гуляш з баклажанів

Этот материал также доступен на русском языке

гуляш з баклажанів
Якщо хочете урізноманітнити меню та приготувати щось легке й ситне водночас – ця страва з баклажанів стане ідеальним вибором.

Баклажани можуть стати чудовою альтернативою м’ясу – особливо в гарячих стравах. Пропонуємо рецепт овочевого гуляшу, який здивує неймовірним смаком – добавку проситимуть усі, хто його спробує.

Раніше ми розповідали, як приготувати ніжні баклажанні рулетики з м’ясною начинкою та томатним соусом.

Інгредієнти

  • баклажани – 2 шт. (середнього розміру)
  • оливкова олія – 2 ст. ложки
  • сіль – 1 чайна ложка
  • чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки
  • паприка – 0,5 чайної ложки
  • чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки
  • часник у порошку – чверть чайної ложки
  • цибуля в порошку – чверть чайної ложки
  • свіжа зелень для подачі – за бажанням

Приготування

  1. Нарізаємо баклажани вздовж на скибочки товщиною близько 1 см. Посипаємо скибочки сіллю з обох боків та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб забрати гіркоту.
  2. Промиваємо баклажани під проточною водою та ретельно обсушуємо паперовими рушниками.
  3. Готуємо маринад: у невеликій мисці змішуємо оливкову олію, чорний мелений перець, паприку, часник та цибулевий порошок.
  4. Змащуємо скибочки баклажанів маринадом з обох боків. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.
  5. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, викладаємо на неї баклажани та смажимо з обох боків до золотистої скоринки та м’якості (приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку).
  6. Подаємо смажені баклажани гарячими, прикрасивши свіжою зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні