Фото: freepik
Ключові тези:
Сьогодні на полиця магазинів є безліч різновидів хліба – споживачі легко можуть обрати варіант до душі. Втім, не весь хліб однаково корисний. Розповідаємо, шо краще не купувати.
Раніше ми розповідали, що треба виключити з раціону після 50 років.
Польський дієтолог Бартек Кульчинський наголошує, що найгіршим варіантом хліба є безглютеновий з крохмалю.
Експерт наголошує, що в такому хлібі практично немає поживних речовин, тому від нього немає жодної користі для організму. Тому, якщо у вас немає спеціальних рекомендацій від фахівців щодо харчування, від такого варіанту слід відмовитися на користь інших.
Втім, якщо вам можна лише такий хліб, обирайте варіант з добавками, наприклад, насінням, що підвищує харчову цінність продукту.
Також дієтолог радить уважно читати склад хліба перед покупкою, адже чимало з них містять:
Без цих речовин традиційний хліб не протримався б так довго на полицях магазинів.
Дієтолог Бартек Кульчинський радить надавати перевагу хлібу з темного цільнозернового борошна, а не з пшеничного, оскільки він містить клітковину, вітаміни та мінерали.
Якщо ж вам підходить лише безглютеновий хліб, його можна спекти самостійно. Експерт радить використовувати при цьому кіноа чи гречку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Приготуйте святковий мармуровий курячий рулет - легку, ароматну та корисну альтернативу магазинній ковбасі. Він гарно…
В українській армії планують змінити систему розподілу призовників та їх навчання. Що ще передбачає новий…
Мобільний оператор оновив список послуг для абонентів. Українці можуть платити менше: Vodafone представив три інструменти…
Хочете, щоб вишня та черешня радували великим урожаєм навіть після морозів? Підготуйте дерева заздалегідь.
Чи можна зробити справді смачні та ніжні млинці з мінімуму продуктів? Переконайтеся, що це можливо!
Чому частині українців потрібно якнайшвидше перейти до іншої газової компанії і що буде, якщо це…