Фото: freepik
Ключові тези:
Сьогодні на полиця магазинів є безліч різновидів хліба – споживачі легко можуть обрати варіант до душі. Втім, не весь хліб однаково корисний. Розповідаємо, шо краще не купувати.
Раніше ми розповідали, що треба виключити з раціону після 50 років.
Польський дієтолог Бартек Кульчинський наголошує, що найгіршим варіантом хліба є безглютеновий з крохмалю.
Експерт наголошує, що в такому хлібі практично немає поживних речовин, тому від нього немає жодної користі для організму. Тому, якщо у вас немає спеціальних рекомендацій від фахівців щодо харчування, від такого варіанту слід відмовитися на користь інших.
Втім, якщо вам можна лише такий хліб, обирайте варіант з добавками, наприклад, насінням, що підвищує харчову цінність продукту.
Також дієтолог радить уважно читати склад хліба перед покупкою, адже чимало з них містять:
Без цих речовин традиційний хліб не протримався б так довго на полицях магазинів.
Дієтолог Бартек Кульчинський радить надавати перевагу хлібу з темного цільнозернового борошна, а не з пшеничного, оскільки він містить клітковину, вітаміни та мінерали.
Якщо ж вам підходить лише безглютеновий хліб, його можна спекти самостійно. Експерт радить використовувати при цьому кіноа чи гречку.
Вас також можуть зацікавити новини:
19 жовтня очікується масштабний геомагнітний шторм. Як уникнути поганого самопочуття?
Миска з сіллю на вікні. Дізнайтесь наскільки ефективний цей засіб від надлишкової вологи.
Як виростити гриби на балконі чи в погребі? Отримайте гарний урожай за 3 місяці без…
Золотисті баклажани з часником і зеленню без гіркоти. Головний секрет ароматної страви.
ПФУ виявляє переплати. Що робити одержувачам, щоб не втратити соціальну допомогу?
Додаткові 20 мільярдів для бюджету. Уряд планує підвищити акцизи у наступному році — на що…