Новини

Неперевершене овочеве рагу по-італійськи: цей смачний рецепт ви захочете повторити

Ключові тези:

  • Капоната — традиційна сицилійська страва з баклажанів, томатів, оливок та каперсів, яку можна подавати як закуску чи гарнір.
  • Покроковий рецепт приготування цього овочевого рагу.
  • Страва поєднує насичений смак овочів, спецій та легку кислинку від винного оцту.

Капоната — різновид овочевого рагу, яке готують на Сицилії з обсмажених баклажанів, томатів, оливок і каперсів. Завдяки поєднанню овочів та спецій страва має яскравий середземноморський смак. Її подають як закуску зі скибками хрусткого хліба, додають у сендвічі або використовують як гарнір до риби чи курки.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальну індичку.

З чого роблять капонату

Для приготування капонати знадобляться:

  • баклажан (близько 550 г),
  • червона цибулина,
  • 3 зубчики часнику,
  • 150 г оливок без кісточок,
  • 1 ст. л. каперсів або ж маринованих огірків,
  • 2 томати,
  • 1 ст. л. винного або яблучного оцту,
  • спеції (сіль, перець, орегано),
  • зелень петрушки,
  • оливкова олія.

Як приготувати капонату: покроковий рецепт

  1. Баклажани нарізати кубиками, цибулю — півкільцями, томати — дрібними шматочками, часник розчавити.
  2. Обсмажити баклажани в оливковій олії близько 5 хвилин, додати цибулю й часник, готувати ще кілька хвилин.
  3. Додати каперси, оливки, оцет і томати, накрити кришкою та тушкувати 15 хв.
  4. Наприкінці приправити орегано, сіллю й перцем, посипати петрушкою та, за бажанням, мигдалем.

Читайте також: 

Новое на сайте

  • Новини

Мер Одеси без українського громадянства: Зеленський підписав указ

Президент України повідомив про позбавлення громадянства “деяких осіб”, через наявність у них російського паспорта. Очевидно,…

14/10/2025 17:01
  • Новини

Кому в Україні належать безкоштовні ліки: список категорій та хвороб

В Україні певні категорії людей мають право на безкоштовні чи частково оплачувані ліки. Розповідаємо, хто…

14/10/2025 16:35
  • Новини

Блекаут без паніки: 5 способів залишатися на зв’язку, коли світло зникло

Як пережити темряву. Українцям пояснили, що зробити, щоб залишатися мобільним під час довготривалого відключення світла.

14/10/2025 16:05
  • Новини

Як правильно висаджувати дерева і кущі восени: головні правила для успішного укорінення

Осіння посадка — важливий етап у догляді за садом. Щоб молоді дерева й кущі добре…

14/10/2025 15:45
  • Новини

Без борошна, цукру, молока та яєць: готуємо дуже смачне печиво за 15 хвилин

Без борошна, без яєць і без цукру — але неймовірно смачно! Рецепт печива, який підкорить…

14/10/2025 15:25
  • Новини

Обов’язкова ідентифікація пенсіонерів: Пенсійний фонд попередив про зміни

Пенсійний фонд України оновив правила ідентифікації пенсіонерів. Що треба знати пенсіонерам.

14/10/2025 14:44