Новини

Неперевершене овочеве рагу по-італійськи: цей смачний рецепт ви захочете повторити

Ключові тези:

  • Капоната — традиційна сицилійська страва з баклажанів, томатів, оливок та каперсів, яку можна подавати як закуску чи гарнір.
  • Покроковий рецепт приготування цього овочевого рагу.
  • Страва поєднує насичений смак овочів, спецій та легку кислинку від винного оцту.

Капоната — різновид овочевого рагу, яке готують на Сицилії з обсмажених баклажанів, томатів, оливок і каперсів. Завдяки поєднанню овочів та спецій страва має яскравий середземноморський смак. Її подають як закуску зі скибками хрусткого хліба, додають у сендвічі або використовують як гарнір до риби чи курки.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальну індичку.

З чого роблять капонату

Для приготування капонати знадобляться:

  • баклажан (близько 550 г),
  • червона цибулина,
  • 3 зубчики часнику,
  • 150 г оливок без кісточок,
  • 1 ст. л. каперсів або ж маринованих огірків,
  • 2 томати,
  • 1 ст. л. винного або яблучного оцту,
  • спеції (сіль, перець, орегано),
  • зелень петрушки,
  • оливкова олія.

Як приготувати капонату: покроковий рецепт

  1. Баклажани нарізати кубиками, цибулю — півкільцями, томати — дрібними шматочками, часник розчавити.
  2. Обсмажити баклажани в оливковій олії близько 5 хвилин, додати цибулю й часник, готувати ще кілька хвилин.
  3. Додати каперси, оливки, оцет і томати, накрити кришкою та тушкувати 15 хв.
  4. Наприкінці приправити орегано, сіллю й перцем, посипати петрушкою та, за бажанням, мигдалем.

Читайте також: 

Новое на сайте

  • Новини

Грудень випробовує нас холодом і нестачею сонця: як зберегти здоров’я кожному знаку Зодіака

Грудень — це місяць, коли наш організм відчуває на собі холод, скорочення світлового дня та…

28/11/2025 17:03
  • Новини

Частина пенсіонерів може отримати пенсію за шість місяців наперед: як це зробити

В Україні передбачена можливість разового отримання пенсійних виплат одразу за шість місяців за встановленою процедурою.

28/11/2025 16:24
  • Новини

Найпростіший спосіб зберігання цибулі до весни: допоможе один простий засіб

Чимало українців навіть ті, хто не вирощує цибулю у себе на ділянці, роблять запаси. Але…

28/11/2025 14:43
  • Новини

Смачнючий маринований товстолобик: він затьмарить і скумбрію, і оселедець – найкращий рецепт

Товстолобик – популярна риба в Україні, його можна смажити, запікати, варити та навіть маринувати. Саме…

28/11/2025 13:33
  • Статті

Коли чхання стає проблемою: що приховує цей на перший погляд невинний рефлекс

Чхання — природний захисний рефлекс, який допомагає організму очищати носові шляхи. Проте часті та неконтрольовані…

28/11/2025 12:34
  • Новини

Українцям пропонують безкоштовні квитки на поїзди: хто зможе скористатися і як це зробити

Україна запускає унікальну соціальну ініціативу, яка дозволить громадянам безкоштовно подорожувати залізницею на великі відстані. Програма…

28/11/2025 11:45