Ключові тези:
-
Кава – популярний напій, але на ринку часто трапляються підробки.
-
Один із найпростіших способів перевірити якість – тест у холодній воді.
-
Якісна кава не залишає осаду та не фарбує воду надмірно.
-
Осад, занадто темна вода чи злипання гранул свідчать про домішки й низьку якість продукту.
Кава – один з улюблених напоїв чималої кількості людей. Багато хто просто не уявляє своє життя без чашки цього ароматного напою. Втім, у магазинах часом трапляються підробки. Розповідаємо, як відрізнити їх від якісної кави.
Раніше ми розповідали, чим корисний і небезпечний цикорій.
Перевірка кави за допомогою холодної води
Одним з найпростіших перевірок кави на якість є перевірка холодною водою. Налийте воду у склянку і зробіть кілька простих маніпуляцій.
Кава в зернах
Покладіть у склянку з водою кілька кавових зерен і перемішайте. Якщо кава якісна – вода залишиться прозорою й без осаду.
Мелена кава
Додайте трохи меленої кави в склянку з водою – якісна просто дасть легкий коричневий відтінок. Неякісна кава випадку в осад – це означає, що в ній є домішки. Найчастіше додають цикорій чи крохмаль. Якщо ж вода стала геть темною – такий напій краще не пити взагалі.
Розчинна кава
Невелику кількість розчинної кави залийте холодною водою. Як і у випадку з меленою, осаду бути не має – у такому разі перед вами якісний продукт. Окрім цього, гранули не мають злипатися – це теж свідчить про їхню якість.
Вас також можуть зацікавити новини: