Ключові тези:
Щоб сало залишалося свіжим, смачним і безпечним для здоров’я, важливо знати оптимальні умови та терміни його зберігання.
Вам буде цікаво: Ось із чим потрібно їсти сало, щоб отримати максимум користі для здоров’я: вдалі поєднання
Свіже сало у холодильнику зберігається до 5 днів. Щоб уникнути пересихання та неприємних запахів, краще не класти його у поліетиленовий пакет. Ідеальний варіант – загорнути в пергамент або натуральну тканину.
Якщо сало попередньо засолене чи замариноване у спеціях, воно може пролежати у холодильнику до 2 тижнів. Використовуйте для цього скляний або емальований посуд із кришкою, щоб продукт зберігав аромат та смак.
Заморожування – найкращий спосіб продовжити термін придатності сала. У герметичних пакетах воно може зберігатися до 12 місяців.
Важливо дотримуватися правил «товарного сусідства»: якщо поряд будуть кріп чи інші пряні трави, сало швидко вбере їх аромат.
Якщо через відключення електроенергії сало розморозилося – його потрібно швидко використати і повторно не заморожувати.
Погріб або льох також підходять для зберігання сала, але найкраще воно зберігається у засоленому вигляді без доступу повітря.
Шматки потрібно щедро пересипати сіллю, скласти у скляні банки та закрити герметичними кришками. Після відкриття банки сало бажано тримати у холодильнику не довше ніж 2 тижні. Перед подачею краще прибрати зайву сіль.
Вас також можуть зацікавити новини:
В Україні розпочинається поетапне відшкодування боргів щодо пенсій, що накопичилися через невиконання судових рішень.
Купівля одного з найпопулярніших овочів з кожним днем все помітніше відбивається на гаманці споживача. У…
Подати заяву на базову соціальну допомогу (БСД) тепер можна, не виходячи з дому через додаток…
В умовах постійного зростання цін на продукти, комунальні послуги та ліки людям похилого віку все…
Пенсіонер виявив списання з картки банку. Розповідаємо, які дії вжити і куди скаржитися.
Зазвичай штрудель печуть із тонкого тіста з солодкою начинкою. Але є й інший варіант.