Ключові тези:
Щоб сало залишалося свіжим, смачним і безпечним для здоров’я, важливо знати оптимальні умови та терміни його зберігання.
Вам буде цікаво: Ось із чим потрібно їсти сало, щоб отримати максимум користі для здоров’я: вдалі поєднання
Свіже сало у холодильнику зберігається до 5 днів. Щоб уникнути пересихання та неприємних запахів, краще не класти його у поліетиленовий пакет. Ідеальний варіант – загорнути в пергамент або натуральну тканину.
Якщо сало попередньо засолене чи замариноване у спеціях, воно може пролежати у холодильнику до 2 тижнів. Використовуйте для цього скляний або емальований посуд із кришкою, щоб продукт зберігав аромат та смак.
Заморожування – найкращий спосіб продовжити термін придатності сала. У герметичних пакетах воно може зберігатися до 12 місяців.
Важливо дотримуватися правил «товарного сусідства»: якщо поряд будуть кріп чи інші пряні трави, сало швидко вбере їх аромат.
Якщо через відключення електроенергії сало розморозилося – його потрібно швидко використати і повторно не заморожувати.
Погріб або льох також підходять для зберігання сала, але найкраще воно зберігається у засоленому вигляді без доступу повітря.
Шматки потрібно щедро пересипати сіллю, скласти у скляні банки та закрити герметичними кришками. Після відкриття банки сало бажано тримати у холодильнику не довше ніж 2 тижні. Перед подачею краще прибрати зайву сіль.
Вас також можуть зацікавити новини:
До кінця року в Україні очікуються суттєві зміни на ринку жирних молочних продуктів — коливання…
Американські бренди давно стали світовими орієнтирами якості, інновацій та стилю. Від електроніки до одягу, від…
Більшість пенсіонерів мають право на спеціальні надбавки до пенсії після досягнення певного віку. Втім, є…
Пенсійний фонд дозволяє подавати документи на оцифрування трудової навіть тим, хто давно не працює. Розбираємося,…
З'явилася пліснява? Її легко позбутися за допомогою підручних засобів.
85-річний дніпровський скульптор Аркадій Гольдман усе своє життя працює з деревом, перетворюючи його на образи,…