Надзвичайно смачний домашній “Медовик” можна приготувати навіть без випікання. Вам знадобляться лише сковорода та кілька простих інгредієнтів.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший шоколадний торт за 15 хвилин: усього чотири інгредієнти і духовка не потрібна.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно – близько 1500 г
- вершкове масло – 75 г
- цукор – 1 ст. або 1,5 ст. цукрової пудри
- яйця курячі – 3 шт.
- мед – 3 ст. л.
- розпушувач – 1 пачка (10 гр)
- харчова сода – 1 ч. л.
Для крему:
- сметана жирністю не менше 20% — 800-900 г
- цукрова пудра – 1 стакан
- ваніль
Для посипання:
- подрібнені і підсмажені волоські горіхи – 100 г
- подрібнені обрізки коржів
Приготування
- Поставте невелику каструлю на водяну баню, покладіть у неї мед, вершкове масло, цукор і нагрівайте, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, щоб всі компоненти розтанули, але не закипіли.
- В окрему миску вбийте три яйця, додайте до них соду. Добре перемішайте.
- Акуратно введіть яєчну суміш в основу для тіста на водяній бані і добре перемішайте. Грійте компоненти на водяній бані, поки суміш не посвітлішає, набуде легкого жовтуватого відтінку, покриється ніжною піною і збільшиться в об’ємі.
- Дайте масі охолонути приблизно до 50-40 градусів, поступово введіть борошно, замішуючи лопаткою густе тісто.
- Поверхню столу посипте борошном, викладіть тісто на стіл і домісіть його руками.
- Скатайте з тіста валик і розріжте його ножем на 7-8 рівних шматочків. Кожен шматочок розкатайте в тонкий пласт товщиною 3-4 мм і виріжте коло за розміром сковороди.
- Випікайте коржі на розігрітій сухій сковороді з товстим дном на середньому вогні до приємного золотистого кольору з обох сторін. Обрізки коржів також спечіть на сковороді і подрібніть у крихту.
- Для приготування крему збийте блендером сметану з цукровою пудрою і ванільним цукром.
- На плоскому блюді всі коржі промастіть кремом. Верх і боки посипте крихтами, горіхами і відправте в холодильник для просочення.
Вас також можуть зацікавити новини: