Понеділок, 25 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяМедовик на сковороді: улюблений торт без духовки за мінімум часу

Медовик на сковороді: улюблений торт без духовки за мінімум часу

Этот материал также доступен на русском языке
Смачний торт можна приготувати і без духовки! Спробуйте простий рецепт медовика, який можна приготувати на звичайній сковороді.

Надзвичайно смачний домашній “Медовик” можна приготувати навіть без випікання. Вам знадобляться лише сковорода та кілька простих інгредієнтів.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший шоколадний торт за 15 хвилин: усього чотири інгредієнти і духовка не потрібна.

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно – близько 1500 г
  • вершкове масло – 75 г
  • цукор – 1 ст. або 1,5 ст. цукрової пудри
  • яйця курячі – 3 шт.
  • мед – 3 ст. л.
  • розпушувач – 1 пачка (10 гр)
  • харчова сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • сметана жирністю не менше 20% — 800-900 г
  • цукрова пудра – 1 стакан
  • ваніль

Для посипання:

  • подрібнені і підсмажені волоські горіхи – 100 г
  • подрібнені обрізки коржів

Приготування

  1. Поставте невелику каструлю на водяну баню, покладіть у неї мед, вершкове масло, цукор і нагрівайте, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, щоб всі компоненти розтанули, але не закипіли.
  2. В окрему миску вбийте три яйця, додайте до них соду. Добре перемішайте.
  3. Акуратно введіть яєчну суміш в основу для тіста на водяній бані і добре перемішайте. Грійте компоненти на водяній бані, поки суміш не посвітлішає, набуде легкого жовтуватого відтінку, покриється ніжною піною і збільшиться в об’ємі.
  4. Дайте масі охолонути приблизно до 50-40 градусів, поступово введіть борошно, замішуючи лопаткою густе тісто.
  5. Поверхню столу посипте борошном, викладіть тісто на стіл і домісіть його руками.
  6. Скатайте з тіста валик і розріжте його ножем на 7-8 рівних шматочків. Кожен шматочок розкатайте в тонкий пласт товщиною 3-4 мм і виріжте коло за розміром сковороди.
  7. Випікайте коржі на розігрітій сухій сковороді з товстим дном на середньому вогні до приємного золотистого кольору з обох сторін. Обрізки коржів також спечіть на сковороді і подрібніть у крихту.
  8. Для приготування крему збийте блендером сметану з цукровою пудрою і ванільним цукром.
  9. На плоскому блюді всі коржі промастіть кремом. Верх і боки посипте крихтами, горіхами і відправте в холодильник для просочення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні