Уявіть: всього п’ять хвилин – і на вашому столі закуска, яка стане головною окрасою будь-якого застілля. Ніжне, ароматне сало по-одеськи підкорить найвибагливішого гурмана!
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні котлети.
Інгредієнти
- свиняча грудинка – 2 кг
Маринад
- вода – 2 л
- сіль – 4 ст.л
- лавровий лист – 2 шт
- перець мелений – 1 ч.л
- перець чорний горошком – 30 шт
- приправа каррі – 1 ч.л
- хмелі-сунелі – 1 ч.л
- часник – 2 головки
Приготування
- Приготуйте маринад. У каструлі змішайте воду, сіль, усі спеції і добре перемішайте. У маринад перекладіть сало і поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть з поверхні піну. Накрийте каструлю кришкою і варіть сало в маринаді після закипання 15–20 хвилин.
- Вимкніть вогонь і додайте в каструлю дрібно нарізаний часник. Після цього відправте сало в маринаді у холодне місце на 12 годин, щоб воно добре промаринувалося.
- Далі сало так і зберігайте в маринаді: шматочок вийміть, з’їжте, а інше нехай залишається у каструлі, так воно довше зберігатиметься. Таке сало можна різати на бутерброди чи подавати у вигляді м’ясної нарізки. Воно виходить нереально смачним, пряним, ароматним і ніжним.
Вас також можуть зацікавити новини: