Субота, 23 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСало по-одеськи, що смакує як буженина і просто тане в роті: готуємо...

Сало по-одеськи, що смакує як буженина і просто тане в роті: готуємо за п’ять хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Одеські господині знають секрет, як зробити сало таким ніжним, що воно ріжеться, немов масло.

Уявіть: всього п’ять хвилин – і на вашому столі закуска, яка стане головною окрасою будь-якого застілля. Ніжне, ароматне сало по-одеськи підкорить найвибагливішого гурмана!

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні котлети.

Інгредієнти

  • свиняча грудинка – 2 кг

Маринад

  • вода – 2 л
  • сіль – 4 ст.л
  • лавровий лист – 2 шт
  • перець мелений – 1 ч.л
  • перець чорний горошком – 30 шт
  • приправа каррі – 1 ч.л
  • хмелі-сунелі – 1 ч.л
  • часник – 2 головки

Приготування

  1. Приготуйте маринад. У каструлі змішайте воду, сіль, усі спеції і добре перемішайте. У маринад перекладіть сало і поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть з поверхні піну. Накрийте каструлю кришкою і варіть сало в маринаді після закипання 15–20 хвилин.
  2. Вимкніть вогонь і додайте в каструлю дрібно нарізаний часник. Після цього відправте сало в маринаді у холодне місце на 12 годин, щоб воно добре промаринувалося.
  3. Далі сало так і зберігайте в маринаді: шматочок вийміть, з’їжте, а інше нехай залишається у каструлі, так воно довше зберігатиметься. Таке сало можна різати на бутерброди чи подавати у вигляді м’ясної нарізки. Воно виходить нереально смачним, пряним, ароматним і ніжним.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні