Іноді достатньо лише одного інгредієнта, аби перевернути уявлення про класику. Спробуйте улюблений десерт у новій інтерпретації – достатньо просто додати какао до крему.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший шоколадний торт за 15 хвилин: усього чотири інгредієнти і духовка не потрібна.
Інгредієнти
Тісто
- борошно – 370 г
- вершкове масло – 200 г
- яйце – 1 шт.
- вода – 70 мл
- оцет – 1 ч. л.
- горілка – 2 ст. л.
- сіль – щіпка
Заварний крем
- молоко – 500 мл
- яйця – 2 шт.
- цукор – 150 г
- какао – 2 ст. л.
- крохмаль – 35 г
- ванільний цукор – 1 пакетик
Приготування
- Насипте борошно в миску, натріть до нього заморожене вершкове масло.
- В іншій тарілці з’єднайте воду, оцет, горілку, яйця та сіль. Добре перемішайте і додайте до борошна з маслом. Замісіть тісто.
- Поділіть тісто на шість кульок, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1–1,5 години.
- Приготуйте заварний крем. У каструлі з товстим дном змішайте цукор, крохмаль, ванільний цукор, яйця та какао. Добре перемішайте і додайте молоко. Поставте на невеликий вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню та додайте вершкове масло, перемішайте і накрийте плівкою до охолодження.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Дістаньте по одній кульці таста й розкатайте його на пергаменті. Візьміть кришку від каструлі і видавіть круг на тісті. Проколіть виделкою корж. Випікайте 5–7 хвилин. Так зробіть з кожним коржем. Обрізки відділіть, покришіть руками і збережіть для посипки.
- Зберіть торт. Змастіть тарілку невеликою кількістю крему. Зверху викладіть корж і добре змастіть кремом, повторюйте з кожним коржем по черзі. В кінці обробіть боки та верх крихтою. Залиште в холодильнику на кілька годин. Прикрасьте за власним смаком.