Ключові тези:
- Пісна галета – смачно і без молока і яєць: ідеальний літній десерт для тих, хто дотримується піст або віддає перевагу рослинному харчуванню.
- Простота та сезонність: готується з доступних інгредієнтів, з використанням будь-яких свіжих ягід та фруктів.
- Домашня випічка без турбот: хрумке тісто і соковита начинка без складних технік і довгої метушні.
Пісна галета з ягодами та фруктами
Спробуйте спекти пісну галету – легкий літній пиріг без яєць та молока. Хрумке тісто, соковиті ягоди та аромат домашньої випічки – все, що потрібно до вечірнього чаю.
Інгредієнти
Для тіста: 90 мл окропу, 0,3 чайної ложки солі, 1 чайна ложка цукру, 200 г борошна, 1 чайна ложка розпушувача, 80 г олії (без запаху).
Для начинки: 400 г ягід або фруктів, 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю, 6 столових ложок цукру, 2-3 столові ложки абрикосового варення (за бажанням).
Приготування
- Тісто
Сіль та цукор розчиніть у окропі. Додайте борошно з розпушувачем і олію, швидко замісіть м’яке тісто. Загорніть у пакет і приберіть у холодильник на годину.
- Начинка
Ягоди або нарізані фрукти змішайте з крохмалем і 3 столовими ложками цукру. За бажанням додайте ложку-дві варення.
- Випічка
Розкотіть тісто просто на пергаменті у коло завтовшки 3-5 мм. Посипте основу частиною цукру та крохмалю. Викладіть ягоди в центр, залишаючи по краях 3 см вільними. Загніть краї тіста до центру, злегка прикриваючи начинку. Зверху посипте залишками цукру.
Випікайте при 180°C близько 30 хвилин до рум’яної скоринки.
- Подача
Дайте охолонути. Можна посипати цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: