Рецептом маринованих томатів поділилася Зоя Яновська з Любашівки Одеської області. Помідори Зоя разом з чоловіком Олександром вирощують на своїй ділянці, з них і роблять консервацію на зиму. Консервація виходить дуже смачною!
Раніше ми розповідали, як приготувати баклажани по-грузинськи на зиму.
Інгредієнти (на чотири трилітрові банки)
- помідори – 6-7 кг
- болгарський перець – 2 шт.
- гострий перець – 2 шт.
- корінь хрону – 2 шт.
- часник – 2 головки
- морква – 2 шт.
- таблетки аспірину – 8 шт.
Маринад:
- вода – 5 л
- цукор – 400 г
- сіль – 200 г
- оцет – 250 г
Приготування
- Зваріть маринад з вказаних інгредієнтів.
- На дно підготовлених банок порівну розкладіть змелену на м’ясорубці суміш із солодких і гірких перців, корінців хрону, головок часнику і морквин, додайте по дві таблетки аспірину.
- Накладіть помідори в банку і залийте їх доведеним до кипіння гарячим маринадом.
- Закрутіть банки і закутайте на добу.
Вас також можуть зацікавити новини: