Субота, 16 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяКонсервовані помідори на зиму: особливий рецепт із Одеської області

Консервовані помідори на зиму: особливий рецепт із Одеської області

Этот материал также доступен на русском языке
Хрусткі та ароматні – саме такими виходять мариновані томати за рецептом Зої Яновської з Любашівки. Обов'язково спробуйте!

Рецептом маринованих томатів поділилася Зоя Яновська з Любашівки Одеської області. Помідори Зоя разом з чоловіком Олександром вирощують на своїй ділянці, з них і роблять консервацію на зиму. Консервація виходить дуже смачною!

Зоя Яновська

Раніше ми розповідали, як приготувати баклажани по-грузинськи на зиму.

Інгредієнти (на чотири трилітрові банки)

  • помідори – 6-7 кг
  • болгарський перець – 2 шт.
  • гострий перець – 2 шт.
  • корінь хрону – 2 шт.
  • часник – 2 головки
  • морква – 2 шт.
  • таблетки аспірину – 8 шт.

Маринад:

  • вода – 5 л
  • цукор – 400 г
  • сіль – 200 г
  • оцет – 250 г

Приготування

  1. Зваріть маринад з вказаних інгредієнтів.
  2. На дно підготовлених банок порівну розкладіть змелену на м’ясорубці суміш із солодких і гірких перців, корінців хрону, головок часнику і морквин, додайте по дві таблетки аспірину.
  3. Накладіть помідори в банку і залийте їх доведеним до кипіння гарячим маринадом.
  4. Закрутіть банки і закутайте на добу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті