Понеділок, 11 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедія"Бите скло" без випікання: легкий рецепт улюбленого десерту

“Бите скло” без випікання: легкий рецепт улюбленого десерту

Этот материал также доступен на русском языке
Улюблений десерт можна приготувати без духовки! Пропонуємо простий рецепт, який порадує і дорослих, і дітей.

Цей варіант десерту «Бите скло» без випікання поєднує в собі простоту приготування і неперевершений смак, який підкорить навіть найвибагливіших ласунів.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Білосніжка” без випікання.

Інгредієнти

  • сметана – 500 г (15%)

  • молоко – 200 мл

  • цукор – 1 стакан

  • ванільний цукор – 2 пакетика

  • желатин – 25 г

  • желе (3 види, 3 пакета) – 3

  • окріп – 900 мл

  • крекер – 150-200 г

Приготування

  1. Приготуйте желе. Бажано брати різних смаків і кольорів.

  2. Розсипте кожне желе по тарілках і залийте окропом. Перемішайте, щоб желатин добре розчинився. Орієнтуйтеся на інструкцію на упаковці. Залиште охолоджуватися.

  3. Після охолодження поставте желе в холодильник. Це мінімум на 3 години, щоб желе добре застигло.

  4. Після того як желе застигне, приготуйте білу заливку. Спочатку залийте желатин гарячим молоком і дайте йому набухнути та розчинитися приблизно 20 хвилин.

  5. До сметани додайте звичайний і ванільний цукор. Добре перемішайте, щоб цукор розчинився.

  6. Перевірте желатин. Якщо він не розчинився повністю і є комочки, поставте желатин з молоком на водяну баню і постійно помішуйте до повного розчинення.

  7. Вилийте молоко з желатином до сметани. Перемішайте дуже добре, щоб всі компоненти об’єдналися. Залиште на 15 хвилин.

  8. Підготуйте форму: візьміть глибоку миску, викладіть харчову плівку по всій площі, щоб легше було вийняти торт.

  9. Дістаньте желе з холодильника, наріжте довільними шматочками різних розмірів.

  10. Додайте порізане желе до сметани. Перемішайте.

  11. Поламайте крекери і теж додайте до суміші.

  12. Усе перемішайте і вилийте в підготовлену форму. Поставте торт в холодильник на ніч або до повного застигання (приблизно на п’ять годин).

  13. Дістаньте торт, покладіть зверху будь-яку тарілку, дошку або плоску форму. Переверніть. Обережно зніміть харчову плівку. Наріжте і насолоджуйтеся.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні