Ключові тези:
- Домашній рахат-лукум готується всього за 15 хвилин — мінімальні зусилля, максимум смаку.
- Простий склад: вода, сік, цукор та крохмаль — ідеальний десерт «з нічого».
- Еластичний, ароматний, легко нарізається і не прилипає – результат вражає навіть без досвіду.
Рахат лукум
Цей рецепт підкорить вас із першого шматочка. Готується легко, виглядає красиво, а на смак – як із кондитерської.
Інгредієнти
- Свіжий ягідний чи фруктовий сік – 250 мл
- Вода – 380 мл
- Цукор 300 г
- Кукурудзяний крохмаль – 140 г
- Лімонний сік – 3 ст. л.
Для обсипання:
- Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
Приготування
- У каструлі з’єднуємо 380 мл води та 250 свіжого соку ягідного або фруктового. Додаємо цукру 300 г та 140 г кукурудзяного крохмалю. Ретельно перемішуємо та ставимо на вогонь.
- Варимо, не перестаючи помішувати, до того як маса загусне. Як тільки маса почне кипіти і загусне, додаємо 3 ст. л. лимонного соку.
- Продовжуємо варіння на повільному вогні, не припиняючи помішувати, допоки маса не стане еластичною і не набуде прозорості, це займе близько 10-15 хвилин.
- Знімаємо з вогню та переливаємо у форму, у мене форма розміром 16 на 25 см. Форму злегка обприскуємо водою. Швидко виливаємо масу у форму та розрівнюємо, оскільки вона швидко застигає.
- Залишаємо рахат-лукум остигати при кімнатній температурі, це займе близько 1 години.
- Підготовляємо суміш для обсипання. У миску додаємо 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю та 1 ст. л. цукрової пудри добре перемішуємо.
- Після охолодження масу нарізаємо на кубики бажаного розміру. Ріжеться легко.
Вам буде цікаво: