Простий у приготуванні торт з вершковою текстурою та яскравим ягідним акцентом стане улюбленим літнім десертом! Готується дуже швидко – і навіть духовка не потрібна.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий “Сметанник” без випікання.
Інгредієнти
-
Кисломолочний сир – 500 г
-
Желатин – 10 г
-
Білий шоколад – 100 г
-
Вершкове масло – 50 г
-
В’ялена ягода (вишня, черешня, полуниця тощо) – 100 г
-
Кокосова стружка – 100 г
-
Цукор – 2 ст. л.
Приготування
-
Желатин замочуємо в половині склянки теплої води.
-
Сир розтираємо з цукром.
-
Шоколад ламаємо шматочками і розтоплюємо на водяній бані. Потім додаємо масло.
-
Желатин прогріваємо на тій же бані, поки він добре не розійдеться. Потім вливаємо його в розтоплений шоколад.
-
Вливаємо отриману суміш у сир і добре перемішуємо до однорідної маси.
-
На аркуш пергаменту насипаємо кокосову стружку, зверху викладаємо сирну масу у вигляді прямокутника. Посередині викладаємо ягоди. Залишаємо багато місця з боків, інакше при згортанні щось може витекти.
-
Піднімаємо краї пергаменту і з’єднуємо сирну масу так, щоб ягоди опинилися закриті з усіх боків. Потім обережно обгортаємо всю конструкцію фольгою і кладемо у холодильник мінімум на 3 години. Маса спочатку досить рідка, тому працюємо акуратно. Переносимо (краще на дошці).
- Перед подачею нарізаємо.
Вас також можуть зацікавити новини: