Субота, 9 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегкий і ніжний, як хмаринка: готуємо надзвичайно смачний торт "Білосніжка" без випікання

Легкий і ніжний, як хмаринка: готуємо надзвичайно смачний торт “Білосніжка” без випікання

Этот материал также доступен на русском языке
Коли хочеться солодкого, але немає часу на приготування – цей десерт стане ідеальним вибором. Переконайтесь у цьому самі!

Простий у приготуванні торт з вершковою текстурою та яскравим ягідним акцентом стане улюбленим літнім десертом! Готується дуже швидко – і навіть духовка не потрібна.

Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий “Сметанник” без випікання.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир – 500 г

  • Желатин – 10 г

  • Білий шоколад – 100 г

  • Вершкове масло – 50 г

  • В’ялена ягода (вишня, черешня, полуниця тощо) – 100 г

  • Кокосова стружка – 100 г

  • Цукор – 2 ст. л.

Приготування

  1. Желатин замочуємо в половині склянки теплої води.

  2. Сир розтираємо з цукром.

  3. Шоколад ламаємо шматочками і розтоплюємо на водяній бані. Потім додаємо масло.

  4. Желатин прогріваємо на тій же бані, поки він добре не розійдеться. Потім вливаємо його в розтоплений шоколад.

  5. Вливаємо отриману суміш у сир і добре перемішуємо до однорідної маси.

  6. На аркуш пергаменту насипаємо кокосову стружку, зверху викладаємо сирну масу у вигляді прямокутника. Посередині викладаємо ягоди. Залишаємо багато місця з боків, інакше при згортанні щось може витекти.

  7. Піднімаємо краї пергаменту і з’єднуємо сирну масу так, щоб ягоди опинилися закриті з усіх боків. Потім обережно обгортаємо всю конструкцію фольгою і кладемо у холодильник мінімум на 3 години. Маса спочатку досить рідка, тому працюємо акуратно. Переносимо (краще на дошці).

  8. Перед подачею нарізаємо.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні