Ключові тези:
- Варення з яблук сорту «білий налив» вариться у три підходи з наполяганням між етапами.
- Цукор додається одразу, без води – яблука самі пускають сік.
- Готове варення має янтарний колір, густу текстуру і добре зберігається взимку.

Як зварити варення із білого наливу?
Це класичний рецепт ароматного варення із яблук сорту «білий налив». Взимку його можна не тільки додавати в пироги та рулети – ласуни запросто з’їдять півлітрову баночку за раз!
Інгредієнти
- Яблука – 2 кг (в очищеному вигляді),
- цукор – близько 800 г.
Приготування
-
Яблука добре промийте, розріжте на великі часточки, видаливши серцевину з кісточками. Перекладіть в каструлю або таз для варіння варення. Засипте цукром і залиште на ніч – нехай пустять сік.
-
Зранку поставте посудину на сильний вогонь. Коли варення закипить, зменште вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити і дайте повністю охолонути.
-
Наступного дня знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть ще 10 хвилин. Маса стане янтарною і помітно загусне.
-
Після остигання проваріть втретє – тепер 5 хвилин, не забуваючи помішувати дерев’яною ложкою. Варення готове.
Розкладіть його у чисті простерилізовані банки, накрийте кришками і дайте повністю охолонути. Тільки після цього банки можна закатати герметично.