Ключові тези:
- Найкраще зберігати картоплю в темному, сухому та прохолодному місці з гарною вентиляцією.
- Не мийте картоплю до приготування — вологість прискорює гниття.
- Уникайте герметичних упаковок — коренеплід потребує циркуляції повітря.
Де краще зберігати картоплю, щоб вона довго не псувалася
Деякі овочівники радять зберігати картоплю у холодильнику у відсіку для овочів. Звичайно, це стосується невеликої кількості картоплі, якщо ж у вас велика родина, то відправити мішок у холодильник точно не вийде.
Раніше ми розповідали, як обрати ідеальну картопля для смаження, варки і пюре.
Але експерти виступають проти зберігання картоплі у холодильнику.
Найкраще місце для зберігання картоплі – прохолодне, сухе та темне приміщення. Відмінно підійдуть комора, комора, підвал або спеціальна скринька на балконі, якщо температура в ньому не опускається нижче +2°C, пише Експрес.
“Картопля не потребує зберігання в холодильнику. Зниження температури робить картоплю м’якою і несмачною”, — попереджають фахівці.
У холодильнику крохмаль у картоплі перетворюється на цукор, і овоч втрачає свою структуру, смак і псується швидше.
З якими овочами не можна зберігати картопля
Особливу увагу варто приділити сусідству овочів на полицях. Виявляється, цибуля — не найкращий сусід для картоплі.
Вся річ у тому, що цибуля виділяє етилен, природний газ, який прискорює дозрівання та гниття овочів. Поруч із картоплею він починає псуватися швидше, а коренеплід вбирає вологу і втрачає свою форму.
Крім цибулі, не рекомендується тримати картоплю поряд з продуктами, що містять етилен:
- яблуками;
- бананами;
- томатами.
Вони також провокують проростання та гниття бульб. Хорошим сусідом для картоплі стане буряк. Він прибирає зайву вологу і бульби довго зберігають свою форму та смак.
Як продовжити термін зберігання картоплі
Щоб картопля довше залишалася свіжою:
- Зберігайте її в паперовому або тканинному мішку, а не в поліетиленовому пакеті.
- Забезпечте природну вентиляцію – картоплі потрібне повітря.
- Не тримайте овочі у герметичних контейнерах.
- Не мийте картоплю заздалегідь – тільки перед приготуванням.
- Обов’язково слідкуйте, щоб на картоплю не потрапляло світло – від цього вона зеленіє, набуває гіркого смаку і може стати токсичною.
Якщо ви дотримуватиметеся цих правил, то картопля добре зберігатиметься до весни, не втрачаючи своїх смакових якостей і користі.
Вас також можуть зацікавити новини: