Середа, 6 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНезвична альтернатива кетчупу: готуємо пікантний соус з кабачків

Незвична альтернатива кетчупу: готуємо пікантний соус з кабачків

Этот материал также доступен на русском языке
Цей соус стане ідеальним доповненням до м'яса, макаронів чи картоплі. А готується дуже просто!

Набрид звичайний кетчуп? Спробуйте приготувати соус з головного овоча сезону – кабачка! Готується дуже просто й ідеально доповнить страви з м’яса, риби чи гарніри.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні малосольні огірки.

Інгредієнти

  • кабачки – 700 г
  • цибуля ріпчаста – 250 г
  • томатна паста – 250 г
  • оцет 9% – 30 мл
  • коріандр мелений – 1/3 ч. л.
  • перець духмяний мелений – 1/3 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1/3 ч. л.
  • гвоздика мелена – 1/3 ч. л.
  • перець мелений чилі – 1/3 ч. л.
  • кориця мелена – 1/3 ч. л.
  • паприка мелена – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування

  1. Цибулю очищаємо і нарізаємо на середні шматочки.
    Кабачки миємо та нарізаємо на середні кубики.
  2. У каструлю викладаємо кабачки, цибулю, солимо і перемішуємо. На середньому вогні доводимо масу до кипіння, потім вогонь зменшуємо і варимо 25 хвилин.
  3. Потім знімаємо з вогню і перебиваємо блендером до однорідної маси.
  4. Додаємо томатну пасту, цукор, перець духмяний, перець чорний мелений, гвоздику, коріандр, перець мелений чилі, паприку мелену, перемішуємо і варимо ще 20 хвилин за постійного помішування, потім всипаємо корицю, вливаємо оцет, перемішуємо, якщо потрібно — досолюємо і варимо ще на невеликому вогні п’ять хвилин.
  5. Розкладаємо готовий кетчуп по баночках, остуджуємо і зберігаємо в холодильнику.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні