Набрид звичайний кетчуп? Спробуйте приготувати соус з головного овоча сезону – кабачка! Готується дуже просто й ідеально доповнить страви з м’яса, риби чи гарніри.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні малосольні огірки.
Інгредієнти
- кабачки – 700 г
- цибуля ріпчаста – 250 г
- томатна паста – 250 г
- оцет 9% – 30 мл
- коріандр мелений – 1/3 ч. л.
- перець духмяний мелений – 1/3 ч. л.
- перець чорний мелений – 1/3 ч. л.
- гвоздика мелена – 1/3 ч. л.
- перець мелений чилі – 1/3 ч. л.
- кориця мелена – 1/3 ч. л.
- паприка мелена – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
Приготування
- Цибулю очищаємо і нарізаємо на середні шматочки.
Кабачки миємо та нарізаємо на середні кубики. - У каструлю викладаємо кабачки, цибулю, солимо і перемішуємо. На середньому вогні доводимо масу до кипіння, потім вогонь зменшуємо і варимо 25 хвилин.
- Потім знімаємо з вогню і перебиваємо блендером до однорідної маси.
- Додаємо томатну пасту, цукор, перець духмяний, перець чорний мелений, гвоздику, коріандр, перець мелений чилі, паприку мелену, перемішуємо і варимо ще 20 хвилин за постійного помішування, потім всипаємо корицю, вливаємо оцет, перемішуємо, якщо потрібно — досолюємо і варимо ще на невеликому вогні п’ять хвилин.
- Розкладаємо готовий кетчуп по баночках, остуджуємо і зберігаємо в холодильнику.
Вас також можуть зацікавити новини: