Фото: freepik
Ключові тези:
Рибні консерви багаті на білок, омега-3 жирні кислоти, вітамін D, кальцій й інші корисні речовини. Тому дієтологи радять додавати їх до щоденного раціону.
Видання про здоров’я Verywellhealth називало п’ять найкорисніших видів рибних консервів, які можуть стати хорошою альтернативою м’ясу.
Читайте також: Найкраща риба для пенсіонерів – і ціни не кусаються, і корисна для здоров’я та самопочуття
Сардини є високоякісним джерелом білка. 100 грамів сардин містять 24,6 грама білка, а також 982 міліграма омега-3 (ЕПК + ДГК), які допомагають зменшити запалення, сприяють здоровому функціонуванню серця і мозку. Окрім цього, сардини містять 30% від добової норми вітаміну D, особливо при вживанні кісток, 16% добової норми заліза й, 8% добової норми калію. При усіх цих перевагах у сардинах низький вміст ртуті – набагато менший, ніж у більшій рибі (наприклад, тунці).
У 100 г лосося містить 1227 мг омега-3, 22% добової норми вітаміну D, а також 55% добової норми селену, який підтримує роботу щитоподібної залози й репродуктивне здоров’я.
Сетифікований дієтолог Ейвері Зенкер наголошує, що лосось зміцнює імунітет, підтримує здоров’я кісток і зубів, а також гормональну функцію. Особливо корисними консерви з лосося будуть для жителів північних регіонів або регіонів із нестачею сонячного світла.
Тунець є одним з найбагатших на білок видів риби, що сприяє відновленню м’язів і сприяє насиченню. Втім, він може містити підвищену кількість ртуті. Саме тому важливо обрати консерви з тунця правильно. Експерти радять консервовану світлу світлу рибу і смугастого тунця.
Скумбрія містить вітамін B12, необхідний для здорової серця, роботи нервової системи і формування еритроцитів. Окрім цього, скумбрія зазвичай містить менше ртуті, ніж інші види риби.
Анчоуси є хорошим джерело кальцію, білка, омега-3 жирних кислот, вітамінів групи D, В, А, селену, залізу, цинку, цинків, тож чудово підходить для збалансованої та здорової дієти.
Вас також можуть зацікавити новини:
Як призначають пенсію за вислугу років. Нові правила для українських педагогів.
Осіннє бадилля — цінний ресурс. Його можна використати в господарстві з користю для врожаю і…
Приготуйте млинці, що не рвуться та зберігають хрусткі краї. Ось що треба додати до страви.
Детальна інструкція від ПФУ. Що потрібно зробити, щоб отримати доступ до даних про стаж.
За підрахунками експертів, навіть короткий душ або чайник, що кипить двічі на день, за місяць…
Постраждалі від ЧАЕС і отримають більші доплати у 2026 році. Хто має на це право?