Класичний торт “Наполеон” давно завоював серця любителів домашньої випічки. Але якщо ви хочете спробувати щось нове та здивувати гостей, зверніть увагу на незвичайний рецепт “Наполеона” на пиві. Світле пиво у складі тіста надає коржам неймовірну слоїстість, робить їх хрусткими та водночас дуже ніжними всередині.
Раніше ми розповідали, як приготувати Наполеон з кремом “Дипломат”.
Такий домашній торт стане чудовою альтернативою класичному рецепту і запам’ятається навіть досвідченим ласунам.
Інгредієнти для приготування п’янкого Наполеона
Тісто:
- 250 г вершкового масла;
- 400 г пшеничного борошна;
- 200 мл світлого пива (не міцного);
- щіпка солі.
Заварний крем:
- 600 мл молока;
- 180 г цукру;
- 3 курячі яйця;
- 75 г борошна;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 100 г вершкового масла.
Приготування «Наполеона» на пиві
- Приготування тіста:
- Холодне вершкове масло наріжте кубиками або натріть.
- Змішайте його з борошном і сіллю, перетріть у крихту.
- Додайте пиво та замісіть еластичне тісто.
- Впакуйте тісто в плівку та охолодіть 30 хвилин.
- Крем для торта:
- У каструлі доведіть до кипіння 500 мл молока.
- Збийте яйця з борошном, що залишилися 100 мл молока та ванільним цукром.
- Влийте яєчну суміш у гаряче молоко, постійно помішуючи.
- Після загустіння зніміть з вогню, остудіть і вмішайте розм’якшене масло.
- Випікання коржів:
- Поділіть тісто на 7–8 частин.
- Розкачайте кожен шматок у тонке коло.
- Випікайте при 180°C по 5–6 хвилин до золотистості.
- Порівняйте коржі і обрізки, що залишилися, подрібніть в крихту.
- Складання:
- Промажте кожен корж кремом.
- Прикрасьте верх і боки тортовою крихтою.
- Залишіть у холодильнику мінімум на 6–8 годин для просочення.
Чому варто скуштувати торт «Наполеон» з пивом:
- Новий смак без відмови від класики;
- Ідеальний для домашніх свят;
- Прості інгредієнти – доступний десерт;
- Пиво в рецепті не відчувається, але робить коржі повітрянішим;
- Універсальний торт — підійде до чаю, кави або навіть ігристого.
Читайте також: