Понеділок, 4 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяП'янкий «Наполеон»: оригінальний рецепт улюбленого торта з незвичайним компонентом

П’янкий «Наполеон»: оригінальний рецепт улюбленого торта з незвичайним компонентом

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо вам приготувати незвичайний "Наполеон", який здивує вас своїм смаком та текстурою. А потрібно лише замінити воду на інший інгредієнт.

Класичний торт “Наполеон” давно завоював серця любителів домашньої випічки. Але якщо ви хочете спробувати щось нове та здивувати гостей, зверніть увагу на незвичайний рецепт “Наполеона” на пиві. Світле пиво у складі тіста надає коржам неймовірну слоїстість, робить їх хрусткими та водночас дуже ніжними всередині.

Раніше ми розповідали, як приготувати Наполеон з кремом “Дипломат”.

Такий домашній торт стане чудовою альтернативою класичному рецепту і запам’ятається навіть досвідченим ласунам.

Інгредієнти для приготування п’янкого Наполеона

Тісто:

  • 250 г вершкового масла;
  • 400 г пшеничного борошна;
  • 200 мл світлого пива (не міцного);
  • щіпка солі.

Заварний крем:

  • 600 мл молока;
  • 180 г цукру;
  • 3 курячі яйця;
  • 75 г борошна;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла.

Приготування «Наполеона» на пиві

  1. Приготування тіста:
  • Холодне вершкове масло наріжте кубиками або натріть.
  • Змішайте його з борошном і сіллю, перетріть у крихту.
  • Додайте пиво та замісіть еластичне тісто.
  • Впакуйте тісто в плівку та охолодіть 30 хвилин.
  1. Крем для торта:
  • У каструлі доведіть до кипіння 500 мл молока.
  • Збийте яйця з борошном, що залишилися 100 мл молока та ванільним цукром.
  • Влийте яєчну суміш у гаряче молоко, постійно помішуючи.
  • Після загустіння зніміть з вогню, остудіть і вмішайте розм’якшене масло.
  1. Випікання коржів:
  • Поділіть тісто на 7–8 частин.
  • Розкачайте кожен шматок у тонке коло.
  • Випікайте при 180°C по 5–6 хвилин до золотистості.
  • Порівняйте коржі і обрізки, що залишилися, подрібніть в крихту.
  1. Складання:
  • Промажте кожен корж кремом.
  • Прикрасьте верх і боки тортовою крихтою.
  • Залишіть у холодильнику мінімум на 6–8 годин для просочення.

Чому варто скуштувати торт «Наполеон» з пивом:

  • Новий смак без відмови від класики;
  • Ідеальний для домашніх свят;
  • Прості інгредієнти – доступний десерт;
  • Пиво в рецепті не відчувається, але робить коржі повітрянішим;
  • Універсальний торт — підійде до чаю, кави або навіть ігристого.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні