Четвер, 31 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт солодкого кексу з кабачків: готуємо незвичну випічку

Рецепт солодкого кексу з кабачків: готуємо незвичну випічку

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачок у десерті? Так, і це неймовірно смачно. Особливо якщо додати легку лимонну кислинку у вигляді глазурі.

Навіть ті, хто не любить кабачки, з’їдять цей кекс із задоволенням – настільки він ніжний, ароматний і солодкий. Обов’язково здивуйте своїх гостей цим незвичним рецептом!

Раніше ми розповідали, як заготувати кабачки на зиму без клопоту.

Інгредієнти

  • борошно – 420 г
  • олія – 120 г
  • цукор – 240 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукрова пудра – 240 г
  • лимони – 2 шт.
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Приготування

  1. У кабачка видаліть шкірку та насіння, натріть на великій тертці. Залишіть на 20-25 хвилин, потім відтисніть рідину.
  2. З лимонів зніміть цедру та відтисніть сік.
  3. Яйця розбийте в миску, додайте цукор, сіль і збийте.
  4. Додайте олію, цедру, змішаний із борошном розпушувач і кабачок. Перемішайте.
  5. У змащену олією чи застелену папером для випічки форму викладіть тісто й відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною зубочисткою.
  6. Цукрову пудру змішайте із двома столовими ложками лимонного соку.
  7. Коли кекс буде готовий, дістаньте його з духовки й остудіть. Зверху полийте глазур’ю і дайте їй трохи застигнути.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні