Навіть ті, хто не любить кабачки, з’їдять цей кекс із задоволенням – настільки він ніжний, ароматний і солодкий. Обов’язково здивуйте своїх гостей цим незвичним рецептом!
Раніше ми розповідали, як заготувати кабачки на зиму без клопоту.
Інгредієнти
- борошно – 420 г
- олія – 120 г
- цукор – 240 г
- яйця – 2 шт.
- цукрова пудра – 240 г
- лимони – 2 шт.
- розпушувач – 2 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
Приготування
- У кабачка видаліть шкірку та насіння, натріть на великій тертці. Залишіть на 20-25 хвилин, потім відтисніть рідину.
- З лимонів зніміть цедру та відтисніть сік.
- Яйця розбийте в миску, додайте цукор, сіль і збийте.
- Додайте олію, цедру, змішаний із борошном розпушувач і кабачок. Перемішайте.
- У змащену олією чи застелену папером для випічки форму викладіть тісто й відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною зубочисткою.
- Цукрову пудру змішайте із двома столовими ложками лимонного соку.
- Коли кекс буде готовий, дістаньте його з духовки й остудіть. Зверху полийте глазур’ю і дайте їй трохи застигнути.
Вас також можуть зацікавити новини: