Середа, 30 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНа смак – як свіжа: консервуємо диню на зиму

На смак – як свіжа: консервуємо диню на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
Соковита, солодка, вона просто тане в роті – якщо ви ще не готували консервовану диню, саме час це зробити. І ви, і ваші рідні, будете в захваті!

Зберегти літній смак дині до зими реально. Для цього достатньо кількох простих інгредієнтів і трохи часу. А результат – солодка насолода в холодну пору. Обов’язково спробуйте!

Раніше ми розповідали, як заготувати кабачки на зиму без клопоту.

Інгредієнти

  • Свіжа диня – 2-2,5 кг
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода питна – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 склянки

Приготування

  1. Для приготування сиропу вливаємо у каструлю воду, додаємо цукор-пісок з лимонною кислотою. Періодично помішуючи, варимо сироп до загустіння.
  2. З дині знімаємо шкірку, нарізаємо її невеликими шматками та кладемо в простерилізовані банки, в які вливаємо киплячий сироп.
  3. Прикриваємо банки кришками та ставимо на водяну баню стерилізуватися упродовж 10 хвилин від часу кипіння води в ній.
  4. Обережно дістаємо банки з ємності, закриваємо герметично кришками, перевертаємо та накриваємо теплою ковдрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні