Шоколадне печиво з тріщинками – простий рецепт, що не потребує багато зусиль. Спробуйте – й будете пекти його знову і знову.
Раніше ми розповідали рецепт знайомого з дитинства печиво “Каштани”.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно – 130 г
- Какао – 60 г
- Цукор – 150 г
- Розпушувач – 10 г
- Вершкове масло – 60 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукрова пудра – 80 г
Приготування
- У глибоку миску вбийте два яйця. Додайте до яєць цукор і ванільний цукор. Збийте все добре за допомогою міксера.
- У миску до збитих яєць додайте розм’якшене вершкове масло і знову збийте.
Додайте розпушувач. Врахуйте, що його краще просійте через сито, а не додавайте відразу з пакетика. - Так само через сито просійте в тісто какао-порошок.
- У миску з тістом просійте борошно. Все добре перемішайте за допомогою вінчика.
Має вийти досить в’язке тісто, яке буде липнути до рук. - Перекладіть тісто в маленьку ємність, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на одну годину. Через годину тісто має замерзнути та по консистенції нагадувати пластилін.
- Із замерзлого тіста зробіть невеликі кульки, обваляйте їх у цукровій пудрі та викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
- Відправте печиво в добре розігріту духовку на 10–12 хвилин. Перед цим розігрійте духовку до 190 градусів.
- Викладіть холодне печиво на красиве блюдо і подавайте до столу.
Вас також можуть зацікавити новини: