Понеділок, 28 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗнамените шоколадне печиво з тріщинками: готуємо улюблені ласощі за простим рецептом

Знамените шоколадне печиво з тріщинками: готуємо улюблені ласощі за простим рецептом

Этот материал также доступен на русском языке
Розповідаємо, як приготувати ефектне шоколадне печиво з хрусткою скоринкою й м’якою серединкою. Вам знадибиться усього кілька інгредієнтів і зовсім трохи часу.

Шоколадне печиво з тріщинками – простий рецепт, що не потребує багато зусиль. Спробуйте – й будете пекти його знову і знову.

Раніше ми розповідали рецепт знайомого з дитинства печиво “Каштани”.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 130 г
  • Какао – 60 г
  • Цукор – 150 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 80 г

Приготування

  1. У глибоку миску вбийте два яйця. Додайте до яєць цукор і ванільний цукор. Збийте все добре за допомогою міксера.
  2. У миску до збитих яєць додайте розм’якшене вершкове масло і знову збийте.
    Додайте розпушувач. Врахуйте, що його краще просійте через сито, а не додавайте відразу з пакетика.
  3. Так само через сито просійте в тісто какао-порошок.
  4. У миску з тістом просійте борошно. Все добре перемішайте за допомогою вінчика.
    Має вийти досить в’язке тісто, яке буде липнути до рук.
  5. Перекладіть тісто в маленьку ємність, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на одну годину. Через годину тісто має замерзнути та по консистенції нагадувати пластилін.
  6. Із замерзлого тіста зробіть невеликі кульки, обваляйте їх у цукровій пудрі та викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
  7. Відправте печиво в добре розігріту духовку на 10–12 хвилин. Перед цим розігрійте духовку до 190 градусів.
  8. Викладіть холодне печиво на красиве блюдо і подавайте до столу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні