Ключові тези:
-
Часник може зіпсувати огірки при консервації, якщо не дотриматися правильного дозування.
-
Щоб зберегти хрусткість огірків, варто додавати в банки дубове листя.
-
Чистота банок і класичний рецепт розсолу також важливі для ідеальної консервації.
Сезон приготування консервації триває. Одним з найпопулярніших продуктів серед господинь є огірки. Та не всі знають, що їх дуже легко зіпсувати – варто додати один продукт, і огірки втратять хрусткість. Розповідаємо, як цього уникнути.
Раніше ми розповідали, через яку сіль злітають кришки у консервації.
Йдеться про звичайний часник.
Потрібно знати точне дозування й не переборщити з ним, адже в іншому разі огірки стануть м’якими.
Скільки потрібно класти часнику при консервації огірків
Як радять досвідчені кухарі та господині, при консервації огірків потрібно зберігати таке дозування часнику:
- Для трилітрової банки – один зубчик.
- Для літрової банки – одна невеличка часточка.
Як зберегти хрусткість огірків при консервації
Ще один секрет ідеальної консервації, про який не всі знають, – дубове листя. Воно зміцнює структуру огірків, робить їх щільними та хрусткими. Тому просто додайте на дно банки по одному дубовому листку – і матимете ідеальну консервацію.
Також, щоб огірки були ідеально хрусткими, важливо стежити за стерильністю банок і дотримуватись класичного рецепту розсолу.
Вас також можуть зацікавити новини: