Солодкі помідори з цибулею в ароматному маринаді – одна з найпопулярніших заготовок на зиму. Вони виходять неймовірно соковитими, насиченими на смак і не вимагають складної підготовки.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.
Інгредієнти
- Помідори – 5 кг
- Цибуля – 1 кг
- Перець горошком і запашний
Маринад на 1 л води:
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Оцет 9% – 70 мл
Приготування
- Вимийте всі овочі.
- Наріжте цибулю кільцями (якщо дрібна) і півкільцями (якщо цибулини великі), товщиною до 4 мм.
- У чисті простерилізовані банки укладіть шарами: помідори та цибулю. Додайте в кожну банку (розрахунок на літрову) по 2 шт. духмяного перцю горошком та по 5-6 шт. чорного перцю горошком.
- Закип’ятіть воду та залийте окропом помідори в банках до самого верху. Накрийте кришками і дайте постояти хвилин 20.
- Після цього воду злийте в каструлю, додайте сіль і цукор, ретельно розмішайте і поставте на вогонь, доведіть до кипіння і влийте оцет, дайте ще раз закипіти маринаду. Відразу заливайте помідори з цибулею маринадом і закочуйте кришками.
- Після – укутайте заготовки в ковдру до повного остигання. Зберігайте у прохолодному темному місці.
Важливо: Перше – коли наливатимете окріп у банки перший раз, обов’язково опустіть ложку або вилку, щоб банки з помідорами не тріснули. Друге – в рецепті інгредієнти розраховані на 1 л маринаду, для такої кількості овочів вам знадобиться приблизно 3,2-3,5 л маринаду, тому пропорційно вирахуйте кількість цукру, солі та оцту.
Вас також можуть зацікавити новини: