Ніжний шоколад згущене молоко, доповнене легкою кислинкою вишні – ідеальне поєднання для традиційного пляцка. Це так смачно, що зі стола зметуть все до крихти! Рецептом випічки поділилася кулінарка з Тернопільщини Марія Пташнік.
Раніше ми розповідали рецепт надзвичайно смачного літнього пирога з ягодами.
Інгредієнти
- яйця – 6 шт.
- цукор – 1 склянка
- темне темне – 3 ч. ложки
- борошно – 200 г
- амоній – 1 чайна ложка (погасити 1 ст. л. оцту)
Для крему:
- вершкове масло – 170 г
- варене згущене молоко – 0,5 л
- мелені просушені горіхи – 0,5 л
- вишні, попередньо замочені в алкоголі – 0,5 л
- крихта з коржа
Приготування
- Відділіть білки від жовтків і збийте з цукром (цукор додавайте в три етапи) в стійку піну.
- В окремій посудині збийте жовтки до посвітління (приблизно протягом трьох хвилин) і з’єднайте з білками, легко перемішуючи лопаткою.
- Борошно просійте з какао і додайте до яєчної маси, також легенько перемішуючи лопаткою.
- Наприкінці додайте амоній, погашений оцтом.
- Викладіть готове тісто на змащену форму і випікайте 30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою.
- Охолодіть спечений корж, зріжте приблизно 1 см зверху, з більшої частини коржа заберіть середину тіста, залишаючи по краях приблизно 1 см товщини.
- Приготуйте крем: масло збийте зі згущеним молоком. Додайте горіхи, вишні та крихту з коржа.
- Оформіть пляцок на власний смак.
Вас також можуть зацікавити новини: