Новини

Оригінальна закуска з кабачків на зиму зі смаком грибів – навіть 20 банок буде мало

Пропонуємо приготувати мариновані кабачки з часником та зеленню – це одна з найпопулярніших закусок, яку легко заготовити на зиму в домашніх умовах. Вона поєднує в собі ніжність молодих кабачків, гостроту часнику, аромат свіжої зелені та збалансовану кисло-солодку нотку.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Інгредієнти для закуски з кабачків на зиму

  • Кабачки – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 50 г
  • Цукор – 125 г
  • Оцет столовий 9% – 125 мл
  • Перець чорний мелений – 1 стол. ложка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок

Приготування

    1. Для заготівлі з кабачків потрібно обрати молоденькі кабачки. Помити та розрізати вздовж на дві половинки. Нарізати тонкими півкільцями по 0,5-1 см завтовшки.
    2. Часник почистити та натерти на дрібній тертці, кріп та петрушку помити та дрібно нарізати.
    3. Кабачки відправити в глибоку миску, всипати сіль, цукор, додати часник, перець і ретельно перемішати, щоб кабачки пустили сік.
    4. Додати зелень і знову перемішати, влити укус. Дати кабачкам час промаринуватися – 1 годину. За цей час кабачки слід 4 рази перемішати.
    5. У цей час простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом.
    6. Після закінчення процесу маринування кабачки потрібно щільно укласти в банки, зверху просто накрити кришками, не закривати і відправити на стерилізацію. Для цього на дно каструлі потрібно постелити шматочок тканини або тонкий кухонний рушник, поставити банки і залити водою по плічка.
    7. Як тільки в банках з кабачками з’являться бульбашки, це приблизно після 5 хвилин як закипить вода, потрібно відрахувати ще 15 хвилин. Саме стільки потрібно стерилізувати кабачки.
    8. Після цього банки потрібно витягти з каструлі з водою та закатати. Перевернути кришками вниз і дати постояти 10-12 годин, після цього перенести в холодне місце – підвал або нижню полицю холодильника.

 

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на середу, 3 вересня

У середу Україна продовжуватиме залишатися під впливом антициклону та належати галузі високого атмосферного тиску. Тому…

02/09/2025 23:12
  • Статті

Контекстна реклама vs SEO: що вибрати й коли

Контекстна реклама та СЕО залишаються найпопулярнішими інструментами розвитку бізнесу та просування нових брендів. Вони можуть…

02/09/2025 22:53
  • Новини

Які пільги на комунальні послуги належать учасникам бойових дій: повний список та умови

Житло, газ, вода та опалення – учасники бойових дій платять менше. Які пільги на комунальні…

02/09/2025 21:57
  • Статті

Меню для довголіття: їжа після 60 – як не старіти і не хворіти

Як не хворіти, не страждати від безсоння та зберегти ясність розуму у зрілому віці? Все…

02/09/2025 20:36
  • Статті

Універсальний соус до м’яса: пряний сливовий рецепт без консервантів

Східна кухня багата на аромати, і сливовий соус - один з її гастрономічних шедеврів. Приготуйте…

02/09/2025 19:41