Новини

Оригінальна закуска з кабачків на зиму зі смаком грибів – навіть 20 банок буде мало

Пропонуємо приготувати мариновані кабачки з часником та зеленню – це одна з найпопулярніших закусок, яку легко заготовити на зиму в домашніх умовах. Вона поєднує в собі ніжність молодих кабачків, гостроту часнику, аромат свіжої зелені та збалансовану кисло-солодку нотку.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Інгредієнти для закуски з кабачків на зиму

  • Кабачки – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 50 г
  • Цукор – 125 г
  • Оцет столовий 9% – 125 мл
  • Перець чорний мелений – 1 стол. ложка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок

Приготування

    1. Для заготівлі з кабачків потрібно обрати молоденькі кабачки. Помити та розрізати вздовж на дві половинки. Нарізати тонкими півкільцями по 0,5-1 см завтовшки.
    2. Часник почистити та натерти на дрібній тертці, кріп та петрушку помити та дрібно нарізати.
    3. Кабачки відправити в глибоку миску, всипати сіль, цукор, додати часник, перець і ретельно перемішати, щоб кабачки пустили сік.
    4. Додати зелень і знову перемішати, влити укус. Дати кабачкам час промаринуватися – 1 годину. За цей час кабачки слід 4 рази перемішати.
    5. У цей час простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом.
    6. Після закінчення процесу маринування кабачки потрібно щільно укласти в банки, зверху просто накрити кришками, не закривати і відправити на стерилізацію. Для цього на дно каструлі потрібно постелити шматочок тканини або тонкий кухонний рушник, поставити банки і залити водою по плічка.
    7. Як тільки в банках з кабачками з’являться бульбашки, це приблизно після 5 хвилин як закипить вода, потрібно відрахувати ще 15 хвилин. Саме стільки потрібно стерилізувати кабачки.
    8. Після цього банки потрібно витягти з каструлі з водою та закатати. Перевернути кришками вниз і дати постояти 10-12 годин, після цього перенести в холодне місце – підвал або нижню полицю холодильника.

 

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Так кабачки ви ще не готували: рецепт неймовірних кабачкових сендвічів

Сезон кабачків у розпалі, і це чудовий привід спробувати щось новеньке. Відома фуд-блогерка пропонує простий…

19/07/2025 14:30
  • Новини

Перевірки для споживачів газу: за що доведеться заплатити 360 гривень

Власникам газових плит і котлів радять не зволікати з важливою перевіркою, яка допоможе уникнути зайвих…

19/07/2025 13:00
  • Новини

По 3600 гривень від Карітас щомісяця: кому надають виплати і як зареєструватися

Частина українців можуть зареєструватися на отримання грошових виплат від благодійного фонду "Карітас". Яким критеріям потрібно…

19/07/2025 11:50
  • Новини

Мінімальна пенсія в понад 14 тисяч гривень: хто має право на такі виплати

Понад 14 тисяч гривень – саме стільки гарантовано отримують деякі пенсіонери. Хто має право на…

19/07/2025 10:40
  • Новини

Хто з українських водіїв може зекономити при оформленні автоцивілки у 2025 році

У 2025 році в Україні деякі категорії громадян можуть оформити поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності…

19/07/2025 09:21
  • Новини

Не підходять для консервації: які огірки й помідори краще не закривати

Не всі продукти підходять для домашніх заготовок. Розповідаємо, що краще не класти в банки –…

19/07/2025 08:32