Понеділок, 14 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайтонші млинці на ряжанці: для приготування вам знадобиться всього 10 хвилин

Найтонші млинці на ряжанці: для приготування вам знадобиться всього 10 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Секрет тонких і ніжних млинців – в одному простому продукті, який часто можна знайти в холодильнику. Розповідаємо.

Якщо ви досі не пробували млинці на ряжанці — ви багато втратили. Але це легко виправити вже сьогодні. Обов’язково спробуйте цей рецепт! Ці млинці не рвуться, не прилипатимуть і завжди виходять дуже тоненькими.

Раніше ми розповідали, як приготувати легкі вафельні бризолі.

Інгредієнти

  • Борошно – 300 г
  • Окріп – 300 мл
  • Ряжанка – 500 мл
  • Яйця – 2
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода без гірки – 1 ч. л.
  • Олія – 50 мл

Приготування

  1. Нагріваємо воду до стану окропу.
  2. Тим часом у велику миску додаємо два яйця, всипаємо сіль і цукор. Збиваємо віничком.
  3. Наливаємо туди ряжанку і перемішуємо. Насипаємо соду і вливаємо олію.
  4. У рідину поступово всипаємо просіяне борошно (має бути дві повні склянки).
  5. Замішуємо все. Має вийти однорідне, досить густе тісто без грудочок.
  6. Якщо є міксер, використовуємо його. Після закипання води помішуємо тісто і поступово вливаємо в нього окріп.
  7. Після цього беремося за випікання млинців. Для цього беремо сковорідку та добре її розігріваємо. Вливаємо олію, трохи чекаємо і наливаємо тісто за допомогою ополоника.
  8. Смажимо млинці з кожного боку до 1 хвилини. Подаємо їх гарячими на стіл.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні