Рецепт чудово підійде як для досвідчених господинь, так і для початківців. Цей рецепт не простий, адже готується він з кетчупом, що додає йому певної родзинки у смаку.
Рецептом маринвоаних огурків з кетчупом чилі поділився відомий український фудблогер Євген Клопотенко.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.
Інгредієнти (на 2 літрові банки)
- Огірки (невеликого розміру) — 1 кг
- Кетчуп чилі — 100 г
- Сіль — 2 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Оцет 9% — 2 ст. л.
- Чорний перець горошком — 6 шт.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Часник — 4 зубчики
- Листя вишні, смородини, хрону, кріп (суцвіття) — за смаком
Приготування
- Огірки ретельно промити, залити холодною водою на 4–5 годин. Це підвищить їх хрумкість. Відрізати кінчики.
- Стерилізуйте банки і кришки. На дно кожної банки викладіть листя, суцвіття кропу та 2 зубчики часнику.
- Щільно укладіть огірки у банки.
- Залийте кип’яченою водою, настоюйте 5 хвилин. Злийте воду. Повторіть процедуру двічі.
- Додайте в кожну банку лавровий лист, перець горошком.
- Залийте окропом втретє, настоюйте 15 хвилин, знову злийте.
- У злиту воду додайте кетчуп чилі, цукор, сіль. Закип’ятіть.
- Влийте оцет, ще раз доведіть маринад до кипіння.
- Швидко залийте маринадом огірки в банки до самого верху. Закрутіть стерильними кришками.
- Переверніть банки, накрийте теплою ковдрою і залиште остигати на 12–24 години.
Цей рецепт ідеально підійде тим, хто шукає оригінальний спосіб заготівлі огірків без зайвого клопоту. Готуй — і зимові обіди і вечері стануть смачнішими!
Читайте також: