Тефтелі з яловичини у томатному соусі
Ці домашні тефтелі з яловичини – відмінний вибір, якщо хочеться приготувати щось ситне та смачне нашвидкоруч. Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром: чи то рис, картопляне пюре чи кускус.
Інгредієнти
- яловичина нежирна – 350 г,
- вершки або молоко – 100 мл,
- 2-3 ложки сухарів,
- часник – 1 зубчик (за бажанням),
- сіль, чорний перець, мелений коріандр – за смаком,
- цукор – 1-2 чайні ложки,
- рослинна олія 3-4 столові ложки – для жарки,
- томатна паста – 2 столові ложки (або 1,5 склянки томатного соку).
Приготування
- Яловичину пропустіть через м’ясорубку.
- У фарш додайте сіль, чорний перець і 1-2 щіпки меленого коріандру. Добре перемішайте виделкою, щоб спеції рівномірно розподілилися.
- У фарш влийте чверть склянки молока або вершків. Перемішайте.
- Подрібнені домашні сухарі з білого хліба (або панірувальні з магазину) поступово додавайте у фарш, доки він не перестане липнути до рук. Можна просто замочити хліб у молоці та додати у фарш.
- Змочіть руки холодною водою і скачайте з фаршу кульки розміром трохи більше волоського горіха. Викладіть їх на вологу тарілку.
- На сковороді розігрійте 3-4 столові ложки рослинної олії. Обваляйте тефтелі у борошні (не у панірувальних сухарях!) і викладіть на гарячу сковороду. Обсмажуйте з усіх боків 3-4 хвилини до легкої рум’яної скоринки.
Робимо соус
-
Якщо любите, додайте до тефтелів подрібнений зубчик часнику, але не давайте йому сильно підсмажитися. Відразу влийте томатну пасту, розведену в 300 мл води, або домашній томатний сік, змішаний з половиною склянки води. Додайте вершки, що залишилися, або 2-3 столові ложки сметани.
-
Посоліть і поперчіть соус за смаком. Додайте щіпку коріандру та 1-2 чайні ложки цукру.
Складіть тефтелі в сотейник, залийте соусом і доведіть до кипіння. Тушкуйте на найменшому вогні 20 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: