Не треба бути сироваром, щоб створити вишуканий твердий сир у власній кухні. Всього кілька інгредієнтів – і результат приємно здивує! Рецептом поділилася фудблогерка Аліна Кондратюк.
Раніше ми розповідали, як приготувати твердий сир із зеленню.
Інгредієнти
- Молоко – 500 мл
- Кисломолочний сир – 500 г
- Жовток – 1 шт.
- Вершкове масло – 40 г
- Сода – 1/2 ч. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Гострий перець – 1/2 ч. л.
- Гранульований часник – 1/2 ч. л.
- Горіхи – 40 г
Приготування
- Молоко виливаємо в сотейник, додаємо соду, доводимо до кипіння, всипаємо сир і знову доведимо до кипіння.
- Сир проціджуємо.
- Перекладаємо сир у сковороду, додаємо жовток, перемішвємо й готуємо, збиваючи сир у грудку.
- Додаємо до готового сиру горіхи, спеції, перемішуємо.
- Перекладаємо сир у посуд із кришкою й відправляємо в холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини: