Неділя, 6 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяКислий сир – не вирок: ідеальна запіканка з «проблемного» продукту

Кислий сир – не вирок: ідеальна запіканка з «проблемного» продукту

Этот материал также доступен на русском языке
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна приготувати м'яку, ароматну та смачну запіканку, яку не відрізниш від класичної. 

Ключові тези:

  • Навіть кислий сир підходить для приготування смачної запіканки.
  • Додавання невеликої кількості соди нейтралізує зайву кислоту та пом’якшує смак.
  • Оптимальна пропорція: від ¼ до 1 год. л. соди на 500 г сиру, залежно від рівня кислотності.
  • Секрет ніжної текстури – поєднання яєць, цукру, крохмалю/манки та невеликої кількості ваніліну.

Чи вийде запіканка з кислого сиру?

Сир буває різним – за свіжістю та кислотністю. Особливо швидко ці характеристики змінюються аномально спекотні літні дні. Іноді сир здається занадто кислим для випічки, і виникає питання: чи можна з такого сиру приготувати смачну запіканку?

Як пом’якшити кислоту

Можнакислинку легко пом’якшити. Для цього додайте трохи соди: від ¼ до 1 чайної ложки на 500 г сиру, залежно від його кислотності. Сода нейтралізує зайву кислоту і робить смак м’якшим. Дайте масі постояти 10 хвилин, перш ніж додавати інші інгредієнти.

Що ще додати?

  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки крохмалю або манки (а краще — по ложці того й іншого);
  • дрібку солі та ванілін за смаком.

Ретельно перемішайте, викладіть у форму і запікайте при 150 градусах близько години.

Важливо: сода в невеликій кількості прибирає зайву кислоту і допомагає зробити запіканку більш ніжною. Але не переборщіть — інакше з’явиться присмак.

 Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні