Ключові тези:
Для кожного, хто любить закручувати консервацію на зиму, раптові «вибухи» банок – справжня трагедія. І мало хто знає, що однією з причин таких неприємностей є неправильно вибрана сіль. Сьогодні розповімо, як обрати правильну сіль для консервації, щоб банки не вибухали.
Раніше ми розповідали, які дев’ять продуктів категорично не можна зберігати на нижніх полицях холодильника.
Як розповіла біохімікиня Ольга Гуренко у коментарі програмі «Сніданок з 1+1», причиною масових вибухів консервації часто є імпортна сіль, зокрема турецька. Така сіль містить ферроцианід калію (добавка Е536). Його додають, щоб сіль залишалася розсипчастою навіть при тривалому зберіганні.
Але, потрапляючи у консервацію, така сіль порушує природні процеси ферментації й консервація починає неконтрольовано бродити, що призводить до здуття кришок та вибухів банок.
Також неприємними наслідками використання такої солі можуть бути поява плісняви й втрата хрусткості консервованих овочів (наприклад, огірків чи кабачків).
Обираючи сіль для консервації, варто зупинити вибір на чолі без будь-яких домішок:
При цьому краще обирати сіль крупного помелу, оскільки в неї рідше долають шкідливі «ешки».
Також при купівлі солі варто звертати увагу на склад – має бути вказаний лише хлорид натрію.
Уникайте солі, в якій є такі домішки:
Не варто використовувати для консервації і йодовану сіль, оскільки йод може пригнічувати процеси ферментації і негативно впливати на колір і текстуру консервованих продуктів.
Вас також можуть зацікавити новини:
Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…
Клацаючий палець - це не просто незручність. Без належної уваги він може перейти у хронічну…
Любите кавуни та дині, але не хочете розлучатися з ними наприкінці літа? Ми розповімо, як…
Обіцянки виплат у TikTok – не що інше, як дезінформація. Хибні відео, фальшиві постанови Верховної…
Громадяни України, які отримують пенсії по інвалідності, цікавляться, чи збільшаться розміри виплат з 1 вересня.…
Борці за незалежність України у XX столітті та реабілітовані жертви політичних репресій мають право на…