Пиріжки-трикутники з картопляною начинкою
Рецепт дуже простий і впоратися з ним може будь-яка господиня. Виходять ароматні пиріжки з хрусткою скоринкою, а начинка може бути будь-яка.
Інгредієнти
- Борошно – 400 г +/-
- Рослинна олія – 50 мл.
- Холодна вода – 150 мл.
- Сіль – 1ч.л.
Начинка:
- Картопля- 4 шт.
- Смажена цибуля – 1 шт.
- Сіль, чорний перець, коріандр – за смаком.
- Рослинна олія.
Приготування
- У миску висипаємо борошно та додаємо сіль. Перемішуємо лопаткою, щоб поєднати сухі інгредієнти. Додаємо олію. Частинами вводимо воду. Акуратно замішуємо м’яке тісто.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою та прибираємо убік на 20 хвилин.
Тим часом приготуємо начинку.
- Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре. Окремо на сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору та викладаємо цибулю до картоплі. Додаємо сіль та чорний перець, коріандр за смаком і ретельно все перемішуємо.
- Готове тісто викладаємо на обробну поверхню. Розкочуємо тісто у тонкий прямокутний пласт. Краї за необхідності обрізати ножем для піци. Тим самим ножем розрізаємо весь пласт на рівні квадрати.
- У середину кожного квадрата викладаємо начинку. Пензлик змочуємо у воді і проводимо ним по краях, які потрібно склеїти.
- Надаємо пиріжкам форму трикутника. Краї сильно притискаємо пальцями, роблячи характерний джгутик.
- Сковороду ставимо на вогонь, трохи прогріваємо її, наливаємо олію і чекаємо коли прогріється.
- Викладаємо пиріжки на сковороду і смажимо на середньому вогні з двох сторін до утворення гарної рум’яної скоринки.
Готові пиріжки викладаємо на серветку, щоб прибрати зайву олію, а потім на тарілку і подаємо до столу.
Вас також можуть зацікавити новини: