П’ятниця, 4 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСоте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Соте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Этот материал также доступен на русском языке
Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто. Насичена та смачна овочева закуска полюбиться всій родині.

Соте з баклажанів

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1,5 кг
  • Томати – 1,2 кг
  • Перець – 1 кг
  • Морква – 800 г
  • Сіль – 1 ст.л з гіркою
  • Цукор – 3 ст.л (залежно від солодощі томатів, можна більше чи менше)
  • Рослинна олія – ​​100 мл
  • Оцет 9% 50мл (до смаку: можна не додавати)

Вага овочів дається вже у очищеному вигляді.

Ми розповідали, як робити запаси на зиму: а ви вмієте консервувати щавель?

Приготування:

  1. Баклажани помити, нарізати брусочками.
  2. Якщо потрібно позбавитися гіркоти, то посолити, залишити на 30 хвилин, промити. Цей етап можна пропустити, якщо волієте зберегти в салаті легку гіркуватість.
  3. Томати нарізати крупно.
  4. Моркву натерти на великій тертці.
  5. Перець нарізати зручними шматочками, але не дрібно.
  6. Любителі салатів гостріше можуть додати разом із солодким перцем ще й гострий перець, на свій смак.
  7. На дно каструлі налити масло, викласти томати, підсолити, потім додати овочі, що залишилися.
  8. Вогонь спочатку не повинен бути сильним: потрібно, щоб томати дали сік і нічого не пригоріло.
  9. Коли овочі пустять сік, додати сіль, що залишилася, цукор і варити після закипання 40 хвилин, періодично помішуючи. Якщо готуєте соте з оцтом, додати за 5 хвилин до кінця приготування. Але цей салат без оцту зберігається навіть у коморі.

Салат виходить густий, чимось схожий на ікру, хоча овочі не подрібнені.

Вихід готового соті – 4 л.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні