Готується така галета просто і легко, без зайвих зусиль.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний пиріг на кефірі, що просто тане у роті.
Галета з вишнями – інгредієнти
- 200 г борошна
- 90 г вершкового масла (82,5%)
- 100 г цукру
- щіпка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 4 столові ложки води
- 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю
- 300 г вишні або черешні (можна брати полуницю, смородину, чорницю, можна робити мікс із ягід та плодів)
- 4 чайні ложки цукру
Приготування
- Просійте борошно в миску або на стіл, дістаньте з морозилки масло, наріжте його дрібними шматочками і з’єднайте з борошном. Руками перетріть у крихту.
- Додайте цукор, щіпку солі, ванільний цукор і воду, замісіть тісто.
- Візьміть пергаментний папір і розкотіть тісто в тонкий пласт. Вишні очистіть від кісточок, посипте крохмалем і розмішайте. Розподіліть вишні по центру тіста, зверху посипавши цукром, а краї защипніть, щоб вийшов відкритий пиріг.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте галету 25-30 хвилин.
- Дістаньте галету і дайте їй охолонути. Після цього наріжте порційними шматочками та насолоджуйтесь смачним десертом.
Вас також можуть зацікавити новини: