П’ятниця, 4 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяАроматна та соковита галета: найпростіший рецепт, який ви обов'язково захочете повторити

Ароматна та соковита галета: найпростіший рецепт, який ви обов’язково захочете повторити

Этот материал также доступен на русском языке
Галета – це французька страва, що нагадує відкритий пиріг. Галету можна готувати із солоною або солодкою начинкою, але популярніші саме ягідні галети. Тісто виходить хрустким, а ягідна начинка надає соковитості та ніжності.

Готується така галета просто і легко, без зайвих зусиль.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний пиріг на кефірі, що просто тане у роті.

Галета з вишнями – інгредієнти

  • 200 г борошна
  • 90 г вершкового масла (82,5%)
  • 100 г цукру
  • щіпка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 4 столові ложки води
  • 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю
  • 300 г вишні або черешні (можна брати полуницю, смородину, чорницю, можна робити мікс із ягід та плодів)
  • 4 чайні ложки цукру

 

Приготування

  1. Просійте борошно в миску або на стіл, дістаньте з морозилки масло, наріжте його дрібними шматочками і з’єднайте з борошном. Руками перетріть у крихту.
  2. Додайте цукор, щіпку солі, ванільний цукор і воду, замісіть тісто.
  3. Візьміть пергаментний папір і розкотіть тісто в тонкий пласт. Вишні очистіть від кісточок, посипте крохмалем і розмішайте. Розподіліть вишні по центру тіста, зверху посипавши цукром, а краї защипніть, щоб вийшов відкритий пиріг.
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте галету 25-30 хвилин.
  5. Дістаньте галету і дайте їй охолонути. Після цього наріжте порційними шматочками та насолоджуйтесь смачним десертом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні