Понеділок, 30 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачніше за «Рафаелло»: готуємо повітряне кокосове печиво без випікання

Смачніше за «Рафаелло»: готуємо повітряне кокосове печиво без випікання

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви шукаєте швидкий рецепт смачного десерту — спробуйте приготувати це печиво. Воно готується дуже легко.

Ніжне, ароматне і надзвичайно просте у приготуванні — це кокосове печиво стане вашим новим улюбленим десертом. Без духовки, зайвих зусиль і з мінімуму інгредієнтів.

Раніше ми розповідали, як приготувати заливний вишневий пиріг.

Інгредієнти

  • Кокосова стружка – 320 г
  • Горілка – 100 мл
  • Білий шоколад – 150 г
  • Вершки 30% – 120 мл

Приготування

  1. Заливаємо 200 грамами кокосової стружки 100 мл горілки за день або два до приготування. Все перемішуємо, причавлюємо тильною стороною ложки. Поміщаємо  масу в банку, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Перед використанням потрібно відтиснути зайву рідину зі стружки.
  2. Нагріваємо в каструлі не більше ніж 120 мл 30% вершків на малому вогні. Коли вершки нагріються, але ще не закиплять, додаємо 150 грамів поламаного або подрібненого білого шоколаду. Негайно знімаємо каструлю з вогню і терпляче перемішуємо суміш. Спочатку здасться, що вершки згорнулися або шоколад не хоче з ними з’єднуватися, але з часом маса буде ставати все більш однорідною й оксамитовою. Це може зайняти кілька хвилин. Якщо шоколад тане надто повільно, знову поставте каструлю на мінімальний вогонь. Потрібно просто нагріти все, поки суміш не стане однорідною.
  3. Залишаємо  каструлю на кілька хвилин, щоб вона охолола, а потім з’єднуємо  шоколадну суміш з «п’яною» кокосовою стружкою. Все дуже ретельно перемішуємо. Відставляємо приблизно на 20-30 хвилин, щоб суміш трохи застигла і стала більш пластичною.
  4. В окрему миску насипаємо трохи звичайної кокосової стружки, щоб нею злегка покрити сформовані з маси кульки. Беремо частину маси в руки, розминаємо й формуємо кульку будь-якого розміру. Формуємо решту кульок за таким же принципом, поки не закінчиться маса. Покриваємо кульки кокосовою стружкою.
  5. Сформоване кокосове печиво ставимо в холодильник для застигання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні