Ніжне, ароматне і надзвичайно просте у приготуванні — це кокосове печиво стане вашим новим улюбленим десертом. Без духовки, зайвих зусиль і з мінімуму інгредієнтів.
Раніше ми розповідали, як приготувати заливний вишневий пиріг.
Інгредієнти
- Кокосова стружка – 320 г
- Горілка – 100 мл
- Білий шоколад – 150 г
- Вершки 30% – 120 мл
Приготування
- Заливаємо 200 грамами кокосової стружки 100 мл горілки за день або два до приготування. Все перемішуємо, причавлюємо тильною стороною ложки. Поміщаємо масу в банку, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Перед використанням потрібно відтиснути зайву рідину зі стружки.
- Нагріваємо в каструлі не більше ніж 120 мл 30% вершків на малому вогні. Коли вершки нагріються, але ще не закиплять, додаємо 150 грамів поламаного або подрібненого білого шоколаду. Негайно знімаємо каструлю з вогню і терпляче перемішуємо суміш. Спочатку здасться, що вершки згорнулися або шоколад не хоче з ними з’єднуватися, але з часом маса буде ставати все більш однорідною й оксамитовою. Це може зайняти кілька хвилин. Якщо шоколад тане надто повільно, знову поставте каструлю на мінімальний вогонь. Потрібно просто нагріти все, поки суміш не стане однорідною.
- Залишаємо каструлю на кілька хвилин, щоб вона охолола, а потім з’єднуємо шоколадну суміш з «п’яною» кокосовою стружкою. Все дуже ретельно перемішуємо. Відставляємо приблизно на 20-30 хвилин, щоб суміш трохи застигла і стала більш пластичною.
- В окрему миску насипаємо трохи звичайної кокосової стружки, щоб нею злегка покрити сформовані з маси кульки. Беремо частину маси в руки, розминаємо й формуємо кульку будь-якого розміру. Формуємо решту кульок за таким же принципом, поки не закінчиться маса. Покриваємо кульки кокосовою стружкою.
- Сформоване кокосове печиво ставимо в холодильник для застигання.
Вас також можуть зацікавити новини: