«Хочу поділитись із читачами сайту «На пенсії» своїм улюбленим рецептом домашнього сиру. Він чудово підходить для бутербродів, піци. Готується просто та швидко. Головне, щоб вдома був м’який сир, молоко і трохи вершкового масла, і улюблена приправа. У моєму випадку – це хмелі-сунелі», – написала Тетяна Вебер із Одеської області.
Раніше ми розповідали, як приготувати плавлений сир.
Інгредієнти для домашнього сиру
- 1 кг сиру (краще брати домашній, жирний)
- 1 л молока
- 0,5 ч. ложки соди
- 60-80 г вершкового масла
- Сіль та приправа – за смаком.
Приготування
Можна готувати в казанці, а можна в сковороді, якщо берете менше сиру.

Закип’ятіть молоко і додайте сир, ретельно перемішуючи, варіть поки сир не стане тягнутися (плавитися). Це близько 5-7 хвилин.
Вилийте сир з молоком у друшляк чи марлю, нехай рідина вся стече.

До сиру додайте соду та сіль, перемішайте.
Розтопіть масло і відправте до нього сир, варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб сир повністю поплавився, перетворився на однорідну масу. На це у вас піде до 10 хвилин часу. Наприкінці приготування додайте хмелі-сунелі і проваріть ще 1-2 хвилини.
Готовий сир вилийте у форму, дайте охолонути і відправте холодильник для повного застигання.
Вас також можуть зацікавити новини: