Понеділок, 30 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяДомашній твердий сир за 15 хвилин: у магазині такого смачного точно не...

Домашній твердий сир за 15 хвилин: у магазині такого смачного точно не знайдете

Этот материал также доступен на русском языке
Наша читачка поділилася рецептом приготування твердого сиру в домашніх умовах. Сир виходить смачним та натуральним, а готується лише 15 хвилин.

«Хочу поділитись із читачами сайту «На пенсії» своїм улюбленим рецептом домашнього сиру. Він чудово підходить для бутербродів, піци. Готується просто та швидко. Головне, щоб вдома був м’який сир, молоко і трохи вершкового масла, і улюблена приправа. У моєму випадку – це хмелі-сунелі», – написала Тетяна Вебер із Одеської області.

Раніше ми розповідали, як приготувати плавлений сир.

Інгредієнти для домашнього сиру

  • 1 кг сиру (краще брати домашній, жирний)
  • 1 л молока
  • 0,5 ч. ложки соди
  • 60-80 г вершкового масла
  • Сіль та приправа – за смаком.

Приготування

Можна готувати в казанці, а можна в сковороді, якщо берете менше сиру.

Закип’ятіть молоко і додайте сир, ретельно перемішуючи, варіть поки сир не стане тягнутися (плавитися). Це близько 5-7 хвилин.

Вилийте сир з молоком у друшляк чи марлю, нехай рідина вся стече.

До сиру додайте соду та сіль, перемішайте.

Розтопіть масло і відправте до нього сир, варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб сир повністю поплавився, перетворився на однорідну масу. На це у вас піде до 10 хвилин часу. Наприкінці приготування додайте хмелі-сунелі і проваріть ще 1-2 хвилини.

Готовий сир вилийте у форму, дайте охолонути і відправте холодильник для повного застигання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні