Основні тези:
- Щоденне вживання жмені сирого пекану допомагає знизити рівень “поганого” холестерину та тригліцеридів, що зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
- Учасники дослідження, які замінили звичні перекуси на пекани, показали значне зниження “поганого” холестерину і тригліцеридів.
- Пекан багатий на мононенасичені жири, поліфеноли й магній — поєднання, що підтримує стабільну роботу серця та судин.
- Лікарі радять відмовитися від чипсів і солодощів на користь пекану — це проста, але ефективна профілактика серцевих хвороб.
Достатньо невеликої порції цих горіхів щодня, щоб знизити ризик серцевих хвороб. Дослідження доводять: вони містять корисні речовини, які є справжнім захистом для серця.
Раніше ми розповідали, які сім фруктів і овочів потрібно обов’язково вживати після 60.
Згідно із дослідженням Тріша Л. Харт з університету штату Пенсільванія, про яке пише Earth, щоденне вживання жмені пекана щодня протягом 12 тижнів знижує рівень “поганого” холестерину, таким чином зменшуючи ризики серцево-судинних хвороб.
Дослідження проводили зі 138 дорослими, у яких уже був принаймні один фактор ризику метаболічного синдрому.
Як пекан впливає на “поганий” холестерин
Людей, які брали участь у дослідженні, розділили на дві групи. Одна група зберегла звичайний режим перекусів, а замінила чипси або печиво на сирі, несолоні пекани – приблизно 57 грамів на день.
Врешті після закінчення дослідження у першої групи показники “поганого” холестерину та рівень тригліцеридів (виду жиру, який впливає на здоров’я серця та судин) не змінився, а от у другої спостерігали позитивні зміни:
- рівень “поганого” холестерину в групі пекана знизився на 7 мг/дл;
- рівень тригліцеридів знизився на 16 мг/дл.
Користь пекану для роботи серця
Жменя пекану містить:
- приблизно 12 грамів корисних для серця мононенасичених жирів;
- спектр поліфенолів;
- 34 мг магнію.
За словами кардіолога Метью Сегар із Техаського інституту, ці горіхи пригнічують стрибки тригліцеридів після їжі, що особливо важливо, оскільки тимчасові жирові викиди можуть з часом сприяти розвитку серцевих захворювань.
Хоча середнє зниження загального холестерину на 3,6% у дослідженні Харт може здатися незначним, проте зниження “поганого” холестерину на 5 мг/дл означає приблизно 4-відсоткове зниження ризику серцево-судинних захворювань за п’ять років.
Кардіолог Бретт Віктор підсумовує, що нездорові перекуси варто замінити саме пеканом, що стане ефективним способом профілактики серцевих захворювань.
Вас також можуть зацікавити новини: