Холодник на кефірі, або литовський борщ
Сьогодні ми спробуємо приготувати ідеальну освіжаючу страву для цієї спекотних днів – холодник на кефірі, або литовський борщ. Він чудово підійде хоч на обід, хоч на вечерю.
Раніше ми писали, як спека впливає на артеріальний тиск.
Інгредієнти
- Кефір 1,5 л,
- буряк 500 грам,
- великий салатний огірок 1 шт.,
- яйця 5-6 шт.,
- середній пучок зеленої цибулі,
- кріп за бажанням,
- сіль за смаком.
Приготування
- Буряк відварюємо, остуджуємо.
- Яйця варимо круто, остудити.
- Буряк трьом на великій тертці і кладемо в каструлю.
- Огірок теж трьом на тертку і додаємо до огірка.
- Дрібно ріжемо зелень.
- Все зсипаємо в каструлю та заливаємо кефіром. Якщо кефір дуже густий, можна розбавити холодною кип’яченою водою або мінералкою.
- Досолюємо за смаком.
- Охолоджені яйця або рубаємо і відправляємо в каструлю, або ріжемо на половинки і кладемо по одній у тарілку.
Подати холодник найкраще з відвареною або обсмаженою картоплею.
Приготуйте також: