Літній торт без духовки: ніжний десерт за простим рецептом

Этот материал также доступен на русском языке

ягідний торт без випікання
Для приготування цього торту вам не знадобиться ані тісто, ані духовка. Це неймовірно смачний десерт – обов'язково спробуйте!

У спеку вмикати духовку не хочеться, але це не привід не балувати себе та рідних десертами. Цей рецепт стане справжнім порятунком, адже він готується просто і без випікання.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашні глазуровані сирки.

Інгредієнти

Для сметанного шару:

  • Сметана 20% – 750 г
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Желатин – 30 г
  • Вода – 100 мл
  • Малина – 150 г
  • Лохина – 150 г

Для сирного шару:

  • Сир кисломолочний – 500 г
  • Сметана – 250 г
  • Смородина – 300 г
  • Желатин – 20 г
  • Вода – 100 мл

Приготування

  1. Розчиніть желатин для нижнього шару. Відставте в сторону і залиште набрякати.

  2. Перебийте ягоди смородини блендером до однорідної маси. Додайте до них цукор і перемішайте. Процідіть підготовлену масу через марлю.

  3. Покладіть у чашу сир і сметану, збийте блендером до однорідності.

  4. Влийте смородинову масу в сирну і перемішайте. Потім розтопіть желатин, додайте його до суміші й ще раз перемішайте.

  5. Візьміть форму для запікання і вистеліть її харчовою плівкою. Викладіть перший шар і поставте в холодильник. Залиште на 1 годину до повного застигання.

  6. Розчиніть желатин для другого шару.

  7. Додайте в сметану цукор і ванільний цукор, збийте блендером. Потім влийте желатин і ще раз перемішайте.

  8. Дістаньте застиглий шар десерту, висипте на нього підготовлені ягоди. Залийте сметанним шаром.

  9. Поставте торт у холодильник до повного застигання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?